Началникът на Националната гвардия на Русия Виктор Золотов покани на

...
Началникът на Националната гвардия на Русия Виктор Золотов покани на
Коментари Харесай

Началникът на Националната гвардия на Русия призова опозиционера Навални на двубой

Началникът на Националната армия на Русия Виктор Золотов предложения на дуел опозиционния водач Алексей Навални, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Золотов, който е някогашен бодигард на президента Владимир Путин и негов непосредствен съдружник, се появи очевидно сърдит в оповестен в интернет видеоклип, в който нападна Навални поради следствието му за корупция в Националната армия.

Золотов призна съществуването на " пропуски по отношение на корупцията " в ръководената от него работа, само че отхвърли изказванието на Навални, че той персонално се е облагодетелствал от сенчестите покупко-продажби.

Золотов дефинира изказванията на Навални като оскърбителен и го упрекна, че е марионетка на Съединени американски щати и че желае да дестабилизира Русия.

Началникът на Националната армия, който рядко се появява обществено, сподели, че е афектиран от обвиняванията на опозиционера и " като офицер " се усеща заставен да го призове на дуел.

" Просто Ви приканвам да се бием - на кръг, на татами, където и да е, и Ви давам обещание, че за няколко минути ще Ви направя на хубава, сочна кайма ", съобщи облеченият в униформа Золотов, размахвайки пестник.

В клипа той няколко пъти се обърна към опозиционера с " господин Навални ", в прорез с практиката на множеството съветски чиновници, в това число Путин, които очебийно заобикалят да го загатват по име.

В момента Навални е в пандиза, където излежава 30-дневна присъда за образуване на забранен митинг. Миналия месец той оповести следствие, съгласно което при контракти за публични поръчки за Националната армия са откраднати минимум 29 милиона $.

Президентският представител Дмитрий Песков сподели, че Кремъл не преглежда видеоклипа като физическа опасност за Навални. Той дефинира следствието на опозиционера като " безсрамни неистини " и поддържа гневния изблик на Золотов, като съобщи, че " от време на време е належащо да се бориш против безсрамната клюка с всички вероятни средства ".

Повечето съдружници на Навални одобриха изказването на Золотов като смешка, само че други съзряха злокобни хрумвания в изказването му.

" Публичните закани на Золотов против Навални би трябвало да се одобряват без каквато и да е подигравка ", сподели опозиционният деятел Иля Яшин, непосредствен другар на убития опозиционен водач Борис Немцов.

Яшин имаше поради околните връзки на Золотов с чеченския водач Рамзан Кадиров, който съгласно опозицията стои зад убийството на Немцов през 2015 година

" Заради случая с Немцов знаем по какъв начин чеченските бандити реагират, когато приятелите им се усещат афектирани ", съобщи той.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР