Началникът на Националната гвардия на Русия Виктор Золотов покани на

...
Началникът на Националната гвардия на Русия Виктор Золотов покани на
Коментари Харесай

Шефът на руската Национална гвардия към Навални: Ще те направя на кайма

Началникът на Националната армия на Русия Виктор Золотов предложения на дуел опозиционния водач Алексей Навални, предадоха международните организации.

Золотов, който е някогашен бодигард на президента Владимир Путин и негов непосредствен съдружник, се появи очевидно сърдит в оповестен в интернет видеоклип, в който нападна Навални поради следствието му за корупция в Националната армия.

Золотов призна съществуването на "пропуски по отношение на корупцията " в ръководената от него работа, само че отхвърли изказванието на Навални, че той персонално се е облагодетелствал от сенчестите покупко-продажби.

Золотов дефинира изказванията на Навални като оскърбителен и го упрекна, че е марионетка на Съединени американски щати и че желае да дестабилизира Русия.

Началникът на Националната армия, който рядко се появява обществено, сподели, че е афектиран от обвиняванията на опозиционера и "като офицер " се усеща заставен да го призове на дуел.

"Просто Ви приканвам да се бием - на кръг, на татами, където и да е, и Ви давам обещание, че за няколко минути ще Ви направя на хубава, сочна кайма ", съобщи облеченият в униформа Золотов, размахвайки пестник.

В клипа той няколко пъти се обърна към опозиционера с "г-н Навални ", в прорез с практиката на множеството съветски чиновници, в това число Путин, които очебийно заобикалят да го загатват по име.

В момента Навални е в пандиза, където излежава 30-дневна присъда за образуване на забранен митинг. Миналия месец той оповести следствие, съгласно което при контракти за публични поръчки за Националната армия са откраднати минимум 29 милиона $.

Президентският представител Дмитрий Песков сподели, че Кремъл не преглежда видеоклипа като физическа опасност за Навални. Той дефинира следствието на опозиционера като "безсрамни неистини " и поддържа гневния изблик на Золотов, като съобщи, че "понякога е належащо да се бориш против безсрамната клюка с всички вероятни средства ".

Повечето съдружници на Навални одобриха изказването на Золотов като смешка, само че други съзряха злокобни хрумвания в изказването му.

"Публичните закани на Золотов против Навални би трябвало да се одобряват без каквато и да е подигравка ", сподели опозиционният деятел Иля Яшин, непосредствен другар на убития опозиционен водач Борис Немцов.

Яшин имаше поради околните връзки на Золотов с чеченския водач Рамзан Кадиров, който съгласно опозицията стои зад убийството на Немцов през 2015 година

"Заради случая с Немцов знаем по какъв начин чеченските бандити реагират, когато приятелите им се усещат афектирани ", съобщи той, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР