Началникът на Кризисния щаб ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски обяви

...
Началникът на Кризисния щаб ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски обяви
Коментари Харесай

Кризисният щаб с нови мерки, касаещи спорта в България

Началникът на Кризисния щаб ген. майор доктор Веницслав Мутафчийски разгласи нови ограничения за провеждането на спортните мероприятия у нас след срещата на Съвета за сигурност тази заран.

От изказването на Мутафчийски стана ясно, че някои от спортните събития на закрито ще могат да се организират, само че с аудитория до 250 души.

Ето какво сподели още той:

„ Провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до наличието на 250 души, като на присъстващите се обезпечи минимално разстояние от един метър един от различен, или присъстващите да бъдат сложени през едно стоящо място.”

„ При интернационалните спортни прояви, участници от страни избрани като рискови, да са минали 14-дневна изолираност на територията на Република България. Става въпрос за квалификационни надпревари, които са в програмата за класирането на олимпийските игри Токио 2020. Има тимове, които би трябвало да дойдат у нас, които са в действителност от рискови дестинации. Става въпрос за тима на Южна Корея, на Иран, на Италия.”

„ В области с доказани случаи на ковид, провеждането на спортните мероприятия се прекратява. При неспособност за отсрочване или пренасрочване, спортните мероприятия се организират без аудитория.”

„ Имаше планувани 467 мача от Втора лига, Трета лига и разнообразни детски групи. Разбирате какъв е мащабът, който стои зад израза „ спортни мероприятия”. Мащабите са доста огромни. Мащабите са доста огромни и се получава скупчване на доста хора.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР