Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви днес

...
Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви днес
Коментари Харесай

Лена Бориславова очаква прокуратурата да започне разследване по предадените медийни публикации

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви през днешния ден на разпит във Върховната касационна прокуратура.

Пред медиите тя съобщи, че по време на срещата Иван Гешев е обяснил слабите резултати в битката с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, следствените служби, Министерство на вътрешните работи и некачественото законодателство, а не е обвързвано с активността на прокуратурата.

" Затова е забавно по какъв начин, когато тази среща беше извършена, прокуратурата се самосезира, привика мен и министър-председателя, без да желае подпомагане от тези органи. Надявам се, в случай че това е пречката, тя ще бъде отстранена, с цел да може институциите да си взаимодействат и да се борим с високите равнища на корупция ", сподели началникът на кабинета.

Бориславова съобщи, че чака прокуратурата да стартира следствие по медийните изявления. Преценката е постоянно принадлежи на прокуратурата, само че това е законово съображение съгласно Наказателно-процесуален кодекс, сподели тя.

Бориславова съобщи, че медийните изявления са налични и не е задачата на изпълнителната власт да сезира с публично налични данни органите, само че се надява това, което е предоставено от нея и премиера да бъде потребно за прокуратурата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР