Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова даде знак,

...
Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова даде знак,
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Парламентът ще реши за ветото на РСМ, по-важно е ГЕРБ да дойдат на работа за бюджета

Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова даде знак, че министър председателят продължава да изчаква Народното събрание единствено да вземе решение за ветото против Северна Македония и няма да извърши офертата на Бойко Борисов за незабавно привикване на кабинета, който да даде готово предложение на депутатите.

Бориславова разяснява пред " Дневник ", че Петков няма да отстъпи от досегашната си линия - т.е., решението за РСМ ще би трябвало първо да се разиска от Комисията по външна политика, която на собствен ред да изпрати отчет за решение в пленарната зала.

В сряда постоянното съвещание на Народното събрание се провали поради отхвърли на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане да се записват в зала в три следващи пъти.

Бориславова споделя, че е " значимо Борисов да подреди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по проекта за възобновяване и резистентност ", откакто водачът на ГЕРБ разгласи, че ще " обезпечи " 59-те гласа на групата за решение в интерес на френското предложение за Северна Македония.

На въпроса какви ще са стъпките на ГЕРБ, в случай че Петков не свика Министерски съвет единствено поради тази тематика, Борисов сподели, че Десислава Атанасова ще бъде изпратена да беседва с " евроатлантическите партии " в Народното събрание и ще задейства процедурата през Комисията по външна политика (т.е. модела, който Петков по този начин или другояче предлага от седмици).

В същото време - в сряда вечер ГЕРБ ще гласоподава за събаряне на държавното управление на Кирил Петков с претекстове, официално отдадени на финансовата му политика. Партията не поддържа и актуализацията на бюджета, като към този момент внесе лични оферти за пенсиите през 2022 година
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР