Началникът на иранската армия генерал Абдолрахим Мусави твърди, че иранските

...
Началникът на иранската армия генерал Абдолрахим Мусави твърди, че иранските
Коментари Харесай

Техеран: Саудитска Арабия подклажда протестите в Иран

Началникът на иранската войска военачалник Абдолрахим Мусави твърди, че иранските разследващи служби са прихванали пратка с пари и разследващо съоръжение от Саудитска Арабия . Това заяви Nikru, цитирайки Fars.

Според Мусави пратката е била предопределена за протестиращите в Иран.

По-рано Белият дом съобщи, че думите на американския президент Джо Байдън за освобождението на Иран са били обяснени със взаимност с протестиращите.
 Сблъсъци сред служители на реда и студенти в Техеран
Сблъсъци сред служители на реда и студенти в Техеран

Напрежението не стихва

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е шокиран от броя на почтените протестиращи, които са нелегално и принудително задържани. Германският външен министър Аналена Бербок към този момент разгласи, че би трябвало да изиска от Европейския съюз да наложи наказания против Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война като терористична организация.

От 18 септември жителите на Иран стачкуват след гибелта на Махса Амини, която е била арестувана поради погрешно носене на хиджаба си. Официалната причина за гибелта е сърдечен проблем на момичето. Според очевидци обаче момичето е било пребито от чиновниците на реда .

Роднините на Амини настояват, че тя не е имала здравословни проблеми. Според някои данни при митингите са починали над 133 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР