Началникът на група „Пътен контрол“ към сектор „Пътна полиция“ във

...
Началникът на група „Пътен контрол“ към сектор „Пътна полиция“ във
Коментари Харесай

Скандал! Янко Харалампиев изпратен да си доучва, от МВР Враца крият къде е

Началникът на група „ Пътен надзор “ към бранш „ Пътна полиция “ във Враца Янко Харалампиев е изпратен да си доучва, научи извънредно организация BulNews. От 27 май през идващите 6 месеца той ще кара курс за първична полицейска подготовка в академията на Министерство на вътрешните работи в Симеоново. Той е наложителен за всеки, който стартира работа в системата на Министерство на вътрешните работи. През това време Харалампиев ще бъде заместван от контрольор Венци Александров.
Репортер на BulNews изиска публична информация от регионалната дирекция на полицията къде е той и за какво е изпратен там. От пресцентъра обаче ни дадоха отговор, че протичащото се към дългогодишния полицейски началник не съставлява интерес за обществото и затова няма да бъде обявено нищо за него.
За проблеми с ценза на началника на „ Пътен надзор “ се заприказва още предходната година. Тогава шефът на полицията Янко Янколов беше си харесал своя съименник за шеф на КАТ и даже беше подкарал на уволняване настоящия началник Иван Коцев. По тази причина Коцев ненадейно се разболя за дълго време и до момента в който окомплектоваха документите на Харалампиев се оказа, че не е изкарал курса за първична полицейска подготовка. Това спря реализирането на концепцията. Малко по-късно като по знамение Коцев оздравя и се върна на работа в своя кабинет.
Една седмица, преди да замине на подготовка в Симеоново, кореспондент на медията ни беседва с Харалампиев в опит да научи какво ще прави през идващите месеци. Тогава той изрично отхвърли, че е належащо да кара каквито и да е курсове, тъй като доста от дълго време имал всички квалификации. В редакцията се пази запис по какъв начин Харалампиев горещо отхвърля, че има потребност да върви на наложителна подготовка в академията на Министерство на вътрешните работи. 5 дни по-късно той към този момент е в Симеоново и натрупа познания, които до момента не е бил получил.
Липсата на първичната полицейска подготовка прави назначението му за шеф на група „ Пътен надзор “ неясно. По закон това не би трябвало въобще да се е случило, защото той няма право да заема тази позиция в КАТ, само че все пак това е реалност.
След 6 месеца прясно приключилият академията на Министерство на вътрешните работи Янко Харалампиев към този момент умерено ще може да смени досегашния шеф Иван Коцев. Разбира се, належащо и задоволително изискване да стане тази рокада е Янко Янколов към момента да е шеф на полицията във Враца.
Възможно е обаче през това време да се случат и напълно други неща, защото против Харалампиев има подадена тъжба, подписана от 10 катаджии, които желаят от министъра техният шеф да бъде уволнен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР