Началникът на главното управление на руския Генщаб (ГРУ) Игор Коробов

...
Началникът на главното управление на руския Генщаб (ГРУ) Игор Коробов
Коментари Харесай

Тежка болест погуби шефа на руското военно разузнаване ГРУ

Началникът на основното ръководство на съветския Генщаб (ГРУ) Игор Коробов умря на 63-годишна възраст, оповестява министерството на защитата на Русия, представено от международните организации.

Както означават от военното ведомство, Коробов е починал след тежка и продължителна болест. Министерството на защитата изрича съболезнования на роднините и околните на починалия, който оставя вдовица и две осиротели дъщери, написа.

По време на късото си ръководство военачалник Коробов разпростра дейна активност. Той взе участие и в срещата на ръководителите на съветските разследващи служби с американските им сътрудници във Вашингтон при започване на т.г., когато сегашният държавен секретар Марк Помпео бе шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Впоследствие Главното ръководство на Генщаба попадна под огъня на управляващите и медиите в редица западни страни по отношение на аферата „Скрипал“ и хакерските офанзиви.

Президентът на Русия Владимир Путин обаче, на неотдавнашния празник на разузнавачи, предложи да бъде върнато предходното название ГРУ на спецслужбата „като знак на мощта на съветското военно разузнаване“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР