Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов коментира

...
Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов коментира
Коментари Харесай

Буданов иронизира Русия, която го арестува задочно

Началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов разяснява своя " неприсъствен арест " в Русия. В отговор на това той даде обещание да работи още по-добре, с цел да отблъсне окупаторите.

" Знаете какъв брой време работя и беше някак неловко, че нямаше решения за мен там. Доволен съм. Това е добър индикатор за нашата работа, давам обещание да работя още по-добре ", сподели Буданов в коментар за „ Украинска истина “.

Московски съд издаде през вчерашния ден заповед за арест за началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов по обвиняване в образуване на " терористични актове " на територията на Русия, заяви прокремълската организация РИА Новости.

Буданов е упрекнат в закононарушения, свързани с тероризъм и контрабанда на оръжие. Заповедта за арест е издадена задочно. От началото на съветската инвазия в Украйна предходната година поредност от детонации раздрусаха съветска сериозна инфраструктура, хранилища за оръжие и военни обекти. Русия упрекна Украйна за доста от тези офанзиви, само че Киев не е поел отговорност за тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР