Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валери

...
Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валери
Коментари Харесай

Ръководителите на генералните щабове на Русия и САЩ обсъждат Сирия


Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валери Герасимов организира телефонен диалог с ръководителя на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Това заяви в понеделник съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

" На 14 октомври 2019 година се организира телефонен диалог сред началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация и първия заместник-министър на защитата на генерала на армията на Руската федерация Валери Герасимов с ръководителя на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединените американски щати военачалник Марк Мили. Обсъдени бяха въпроси от съвместен интерес ", изяснява министерството.

Предишният диалог сред Герасимов и Мили е на 2 октомври , няколко дни след назначението на американския военачалник на сегашната му позиция. Тогава формалният представител на Комитета на началниците на щабовете Хейли Симс означи, че военните ръководители " обменят отзиви по въпроси от съвместен интерес. По този метод те разпознаха присъщата стойност на постоянните контакти, с цел да предотвратят неточности и да насърчат прозрачността . "
 В Русия не виждат сериозен риск от спор сред Турция и Сирия
В Русия не виждат сериозен риск от спор сред Турция и Сирия

Защото Турция не възнамерявала да завладява сирийска територия

Герасимов разговоря и с ръководителя на Генералния щаб на въоръжените сили на Турция военачалник Яшар Гюлер на фона на военната интервенция " Източник на мир " в Сирия .

" Началникът на Генералния щаб военачалник Яшар Гюлер организира телефонни диалози с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Валери Герасимов. Ситуацията със сигурността в Сирия, както и ежедневните събития, бяха разисквани по време на диалозите ", се споделя изказване на турската страна.
 Столтенберг е подготвен за разговор с Русия за надзор на оръжията, НАТО не желае конкуренция
Столтенберг е подготвен за разговор с Русия за надзор на оръжията, НАТО не желае конкуренция

Той пази интервенцията на Турция в Сирия, само че е подложен на критика от Франция и Италия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР