Началникът на генералния щаб на турската армия Яшар Гюлер е

...
Началникът на генералния щаб на турската армия Яшар Гюлер е
Коментари Харесай

Анкара и Москва обсъждат военните действия в Североизточна Сирия

Началникът на генералния щаб на турската войска Яшар Гюлер е разискал в телефонен диалог с съветския си сътрудник Валери Герасимов развиването на интервенция „ Извор на мира “ в Североизточна Сирия, заяви в. „ Сабах “.

 © БГНЕС
Гюлер и Герасимов приказваха за обстановката в Сирия и последните събития, се споделя в изказване на турския общоприет щаб.

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че е провел диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу. Министрите имали " градивен " диалог по телефона по отношение на координацията и развиването на дейностите в Сирия.

Говорейки с кореспонденти в турската столица Анкара, Акар съобщи, че той и Шойгу са обменили информация за Сирия и техните дейности там.

" Обсъдихме какво би трябвало да се направи (в Сирия), с цел да се координират дейностите и да се развиват по подобаващ метод ", сподели Акар.

Турският боен министър не загатна пред репортерите актуалната военна атака на Турция в Северна Сирия, само че Турция и Русия имат дълга история на взаимна работа в намиращата се в безпорядък близкоизточна страна.

По-късно Акар също организира телефонен диалог с френската си колежка Флоранс Парли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР