Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов разговаря

...
Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов разговаря
Коментари Харесай

Началниците на генералните щабове на Русия и Турция обсъдиха ситуацията в Сирия

Началникът на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов беседва през днешния ден по телефона с началника на Генералния щаб на турската войска Яшар Гюлер на фона на турската военна интервенция " Извор на мира " в Сирия, съобщи ТАСС.

Двамата са разискали обстановката на сигурността в Сирия и ежедневните събития там, заяви турската страна.

По-рано през днешния ден в телефонен диалог министрите на защитата на двете страни Сергей Шойгу и Хулуси Акар разискаха съгласуваност на взаимната активност.

На 9 октомври Турция стартира интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия, която е ориентирана против сирийските кюрдски бойци от Силите за отбрана на народа.

Операцията, която Турция прави в Сирия, " не подхожда напълно " на правилото за опазване на териториалната целокупност на страната. Това съобщи Юрий Ушаков, асистент на съветския президент Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не напълно ", сподели Ушаков в отговор на въпрос до каква степен дейностите на Турция подхождат на този принцип.

Кремъл приканва турската страна да работи в сходство със обстановката в Североизточна Сирия и да не подхваща стъпки, които може да попречат на политическото разрешаване на рецесията в страната, съобщи помощникът на съветския президент.

В отговор на молба да се разясняват известия в медиите за договаряния на представители на Дамаск и Анкара, които са се състояли в съветската военна база в Хмеймим, Ушаков уточни, че не знае нищо съответно за това, въпреки да е чел сходни информации.

Представителят на Кремъл също по този начин съобщи, че не знае какви " червени линии " има за Сирия турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

В отговор на въпрос дали Русия е срещу военната интервенция на Турция в Сирия Ушаков уточни, че позицията на Москва е била изложена след телефонния диалог сред съветския президент Владимир Путин и Ердоган преди началото на турската атака. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР