Началникът на генералния щаб на германската армия ген. Еберхард Цорн

...
Началникът на генералния щаб на германската армия ген. Еберхард Цорн
Коментари Харесай

Германската армия иска да набира граждани от ЕС за армейски длъжности

Началникът на генералния щаб на немската войска ген. Еберхард Цорн разгласи, че управляващите във Федерална Република Германия обмислят да разрешат на военните в страната да набират жители от други страни в Европейски Съюз за някои армейски длъжности, в това число лекари и експерти по осведомителни технологии , съобщи Асошиейтед прес.

Чехия, Швеция, Белгия и Дания не са срещу тази концепция, само че Франция би останала резервирана.

България, Румъния, Словения и Гърция имат опасения, че техните бойци може да бъдат привлечени от по-високата заплата в Германия, показва Франс прес.

" Разбира се, би трябвало да внимаваме да не се конкурираме с нашите европейски сътрудници ", сподели военачалник Цорн.

През 2011 година в Германия отпадна наложителната военна тегоба и в този момент Бундесверът би трябвало да се съревновава за новобранци в изискванията на здрава стопанска система и ниска безработица.-->

" Трябва да гледаме във всички направления във време, когато има дефицит на експерти ", съобщи през днешния ден ген. Цорн, представен от вестникарската група " Функе ". " Възможност, която изследваме, е да допуснем заявки от жители на Европейски Съюз във всяка характерна сфера - приказваме за лекари или експерти по осведомителни технологии ", добави началникът на генералния щаб.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР