Началникът на гарата в Лариса е арестуван след челния сблъсък

...
Началникът на гарата в Лариса е арестуван след челния сблъсък
Коментари Харесай

Арестуваха началник гара след влаковата катастрофа в Гърция, двама други са задържани

Началникът на гарата в Лариса е задържан след челния конфликт сред пътнически трен и товарна комбинация наоколо до града, вследствие на което починаха минимум 36 души, а 85 други бяха ранени, предава Associated Press, като се базира на данни от гръцката полиция.

От изказването на правоохранителните органи излиза наяве, че е задържан 59-годишен мъж. Двама други са арестувани за разпит.

Правителството на премиера Кириакос Мицотакис разгласи тридневен народен печал след най-смъртоносната влакова злополука в историята на страната, заяви по-рано електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.

Във връзка с оповестения народен печал знамената на всички публични здания в южната ни съседка ще бъдат свалени на половина, а обществените тържества се анулират.

Мицотакис пътува за Лариса, където ще бъде осведомен за случая, оповестиха от кабинета му.

Междувременно държавната осведомителна организация ANA-MPA заяви, че избавителните екипи на мястото на случая не престават " трескаво “ да работят, с цел да извадят жертвите, които към момента са в капан. На място са изпратени два крана, които да повдигат вагоните, смачкани от силата на челния конфликт.

Екипите на пожарната работа и коли за спешна помощ остават на местопроизшествието, до момента в който продължава интервенцията за изваждане на заклещени хора. Във въздуха се носи мощна миризма на изгоряло, защото първите три вагона на пътническия трен са се запалили след конфликта с идващия товарен трен, добавя организацията.

Според последната информация от представителя на пожарната бригада Василис Ватракоянис, броят на починалите към обедните часове на деня е 36 души, 66 души са били откарани в болница, шестима от които са признати в интензивни отделения. Той акцентира, че се чака броят на жертвите да нарасне, до момента в който издирването продължава. По данни на медията огромна част от потърпевшите са настанени в лечебни заведения в близкия до случая град Лариса, само че има и превозени до медицински заведения във Волос, Солун и Катерини.

Въз основа на електронни данни, предоставени от Hellenic Train, в пътническия трен са пътували 342 пасажери и 10 чиновници. В товарния трен е имало двама чиновници.

Уточнява се, че на място работят 150 пожарникари със 17 транспортни средства. Изпратени са четири крана и 30 коли за спешна помощ.

Започнато е следствие на аргументите за случая със чиновници от полицейския щаб в Лариса, а правосъдни екипи от Атина и Солун са изпратени да оказват помощ на локалните полицейски управляващи.

Процесът по идентифициране на жертвите на злополуката е в ход в многопрофилната болница в Лариса със съдействието на чиновници и профилирани психолози от гръцката полиция.

Инцидентът стана късно във вторник, когато пътнически трен, пренасящ повече от 350 души, се сблъска с товарен трен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР