Началникът на Детското отделение в столичната Инфекциозна болница - доц.

...
Началникът на Детското отделение в столичната Инфекциозна болница - доц.
Коментари Харесай

Мангъров: Да се снимам ли, когато съм в COVID-отделението? Шефката на болницата е в отпуск

Началникът на Детското поделение в столичната Инфекциозна болница - доцент Атанас Мангъров, продължава да твърди, че е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение, откакто по-рано през днешния ден от управлението отхвърлиха неговите изказвания, че го е правил, освен това без маска.

До това се стигна, откакто той съобщи в телевизионно изявление, че не съблюдава разпоредбите за носене на защитни средства, тъй като били безсмислени. Дори от време на време преглеждал пациенти без маска, и в градския превоз не носел.

След като думите му провокираха отвращение, от болничното заведение обявиха в отговор на журналистическо питане, че не е правилно, че той е влизал в отделението за заболели от ковид и че не взе участие в лекуването им.

По-късно обаче Мангъров разяснява, че това са клевети.

" Не е правилно, че не съм влизал в COVID-отделение. Какво би трябвало да показва? Да се снимам като влизам ли? Това са нелепости. Не работя в COVID-отделение, аз съм шеф на детската клиника, само че когато има потребност вървя непрестанно в COVID-отделение. Аз не получавам 1000 лева върху заплатата, тъй като аз не съм от по този начин наречените " на първа линия ", само че аз работя в Инфекциозна болница. Всеки ден вървя там, това е част от болничното заведение. А, апропо, изпълнителният шеф проф. доктор Татяна Червенякова сега, в разгара на епидемията, е в отпуск ", сподели той пред телевизия " Евроком ".

От СБАЛИПБ " Проф. Иван Киров " са удостоверили пред медията, че Червенякова е в отпуск и може да бъде открита от понеделник, 2 ноември. Не е ясно каква е повода, само че здравният министър Костадин Ангелов настоя шефовете на лечебните заведения и РЗИ-та в цялата страна да не излизат в отпуск до края на обстановката, тъй като " няма по какъв начин да спечелим борбата, в случай че пълководците си стоят у дома ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР