Началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София доц.д-р

...
Началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София доц.д-р
Коментари Харесай

Мангъров алармира за нещо важно и разкри как здрави пациенти могат да се окажат болни от К-19

Началникът на детското поделение в Инфекциозната болница в София доц.д-р Атанас Мангъров , който е кардинален съперник на строгите противоепидемични ограничения и застъпва тезата, че единственият метод да бъде надвит вирусът е със стаден имунитет, повдига нова значима тематика в навечерието на втората вълна на ковид а.

Доц. доктор Атанас Мангъров сигнализира, че при вписване на случаи на Ковид 19 не се мери вирусният товар - количество вируси в единица размер кръв (вирусни частици/мл) т. е. това е централизация, което променя цялостната клинична картина и води до прекалено изкриване на пандемичната обстановка, счита медикът.

" Инфектираща доза е количеството вируси, което е належащо с цел да се преодолеят отбраните на организма и да се провокира заразяване, т. е. това е безспорна стойност (прагово ниво). Едното не е функционалност на другото. Колкото по-малка е инфектиращата доза, толкоз по-вирулентен е съответния патоген, т. е. по-лесно предизвиква заразяване. При Covid 19 не се мери вирусен товар, защото се изследва секрет от носоглътката. Свободното потребление на сходни понятия е образец за така наречен наукообразно говорене - звучи научно, само че не е. Освен това инфектиращата доза няма отношение към хода на болестта след заразяване - симптомно или безсимптомно протичане. Той се дефинира от взаимоотношението сред микро- и макро-организма в изискванията на околната среда. Ако не беше по този начин, нямаше да има потребност от ваксини, просто щяхме да намираме минималното количество от даден заразен извършител, което не провокира заболяване, а единствено имунен отговор и да го вкарваме. За страдание по този начин не става! ", разяснява доц.д-р Атанас Мангъров.

Лекари още от началото на падемията повдигат въпроса дали има минимални количества на вируси в кръвта, които биха разрешили на човек да се пребори със болестта, даже без да съобщи болестта на най-близките си. Оказва се, че тестванията не са съвършени и мерят съществуването на най-малките частици вируси. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР