Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си

...
Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си
Коментари Харесай

Подобно нещо не се бе случвало в България: Началник на ДАИ вкарал подчинените си в затвора... превантивно! Таня обаче изживя истински шок и…

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в пандиза превантивно, като мярка против корупцията в системата. Необичайната акция станала мотив да му бъде наложено дисциплинарно наказване – намаляване в служба за 6 месеца, която обаче той сполучливо апелира на първа инстанция – пред Административния съд.

„ Възпитателното “ посещение в мястото за отнемане от независимост било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в пандиза в Пазарджик за „ осъществяване на инструктаж “. Посещението очевидно се сторило стресиращо за някои от сътрудниците му и се стигнало до отчет, в който една от тях – Таня Гуглева разказва претърпяния шок.

На входа им били взети персоналните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, описват участници в сюжета. Гостите били съпроводени от надзиратели, а до момента в който вървели по коридорите, били обсипани с намеци, обиди и насмешки от пандизчиите. Шефът на Областния отдел „ Автомобилна администрация “ допълвал шока с подмятания, че това ги чака всички извършители на закона и нарушители.

След псевдовъзпитателната акция някои от дайаджиите изпаднали в нервозен срив и я докарали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е неуместен и неприемлив.

Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в пандиза. На входа всеки самичък дал персоналните си документи, какъвто е редът в местата за отнемане от независимост. По предложение на началника на защитата разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил извършен диалог за настоящата обстановка в системата на „ Автомобилна администрация “, в това число последните арестувани за корупция чиновници – общоприетоо изнесено образование.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ очевидно не са на същото мнение, откакто са спуснали заповед за дисциплинарно наказване. Тя обаче пада в съда, без даже да се преглежда дали глобата е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година - след приключване на двумесечния период за налагане на дисциплинарно наказване.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд в 14-дневен период.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР