Началникът на администрацията на президента на Украйна Володимир Зеленски, Андрей

...
Началникът на администрацията на президента на Украйна Володимир Зеленски, Андрей
Коментари Харесай

Зеленски приема призивите за оставка като виц

Началникът на администрацията на президента на Украйна Володимир Зеленски, Андрей Богдан, разгласи, че преглежда петицията за оставката на президента като " анекдот ", отбелязвайки, че няма учредения за отговор.
" Законът планува случаите, когато пълномощията на президента се приключват, а такива петиции не са съображение за тяхното преустановяване ", разяснява Богдан в ефира на телевизия " 1+1 ".
По-рано беше обявено, че петицията е събрала повече от 25 000 гласа, които са нужни тя да бъде прегледана от президента. Авторът ѝ твърди, че Зеленски " в действителност няма поддръжка от 73% от гласоподавателите ", защото единствено е консолидирал протестния избор на украинците.
На 30 април Централната изборна комисия на Украйна публично призна Зеленски за победител в президентските избори. Във втория тур той беше подсилен от 73,22 на 100 от гласоподавателите.
В понеделник се състоя формалното встъпване в служба на Зеленски. След това той от трибуната украинския парламент разгласи неговото разформироване. Той насрочи предварителните парламентарни избори за 21 юли. Редовните парламентарни избори бяха планувани за октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР