Началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов, който бе

...
Началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов, който бе
Коментари Харесай

Основната версия за смъртта на шефа на КАТ Казанлък е самоубийство

Началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов, който бе открит мъртъв в персоналния си автомобил, се е самоубил. След оглед на региона, наоколо до утайника на язовир Копринка, са открити пачки с разнообразни по номинал и генезис банкноти, муниции и кобур с револвер. Изяснява се дали откритото има връзка със гибелта на Николов.
Директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев разгласи, че откритият преди часове Тодор Николов, шеф на пътната полиция в Казанлък, се е самоубил. 44-годишният мъж бе открит мъртъв в персоналния си лек автомобил край родния си Бузовград, откакто от 12 декември беше търсен, оповестява БГНЕС.

Комисар Хаджиев разгласи още, че от първичния оглед е ясно, че има прострелна входно-изходна рана в главата и най-вероятно гибелта е настъпила ненадейно.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов добави, че Николов е поставил завършек на живота си със служебното си оръжие – револвер „ Макаров”. Пистолетът е бил в ръката му. В автомобила е открита една единствена гилза. На този стадий не се знае какви са тъкмо аргументите за дейностите на Николов.

Прокурор Атанасов заяви още, че наоколо до утайника на язовир Копринка са открити пачки с разнообразни по номинал банкноти – към 4-5, открити са муниции и кобур с револвер. „ На този стадий допускаме, че това е евентуално нелегално оръжие. Каква е връзката със самото прострелване, на този стадий не може да кажем, само че това е една справедлива находка, сподели още окръжният прокурор. Дали става въпрос за корупционно действие с опит за прикриване на следи, на този стадий не може да кажем. Тепърва ще се води следствие “, добави Атанасов. Той уточни, че още не е известно какъв брой са тъкмо откритите пари, само че измежду тях има и валута, има банкноти от 20 лева и от 100 лева Вещите са престояли във вода.

Психолог ще окаже подпомагане на фамилията и околните на умрелия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР