Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради

...
Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява учителка, накарала ученици да заплюят съученик за наказание

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата поради противен случай в учебно заведение „ Проф. Иван Батаклиев “, съобщи БНР. За да накаже собствен възпитаник, тя е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, до момента в който той е бил изправен пред дъската.

Прокурорската инспекция би трябвало да откри дали има данни за безчинство за обществено унижение, както и дали има насила, с която жестоко са нарушени нравствените правила, усеща и достолепие на повече от едно лице, в тази ситуация на малолетни.
Шестокласничката, ударена с чин от преподавател, остава под здравно наблюдаване Бащата на потърпевшото момиче изясни, че това не е първа демонстрация на експанзия от педагога
Неприятната обстановка е станала при започване на януари при учениците в трети клас. По време на междучасието няколко деца влезнали в спор, при който деветгодишно момче наплюло две други деца. Учителката решила да приложи собствен образователен способ. По време на час тя изправила момчето пред образователната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят.

Родителите на момчето разбирали няколко дни по-късно от различен родител - на момиченце, което разказало у дома по какъв начин всички плюли по момчето.

Със случая са осведомени всички институции в града, в това число и Регионалното ръководство на образованието и Отдел „ Закрила на детето “.

Момчето към този момент е в друго учебно заведение и с него работи психолог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР