Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради

...
Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради
Коментари Харесай

Проверяват учителка, накарала ученици да заплюят другарче за наказание

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата поради противен случай в учебно заведение „ Проф. Иван Батаклиев “. За да накаже собствен възпитаник, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, до момента в който той е бил изправен пред дъската.

Прокурорската инспекция би трябвало да откри дали има данни за безчинство за обществено унижение, както и дали има насила, с която жестоко са нарушени нравствените правила, усеща и достолепие на повече от едно лице, в тази ситуация на малолетни, съобщи БНР.

Училище подаде сигнал за пребито дете

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, защото Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отказ с претекст, че при следствието няма да има безпристрастност. Причината е, че учебно заведение „ Иван Батаклиев “ е едно от най-елитните образователни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат точно там.

Неприятната обстановка е станала на 9-и януари, в 3 б клас. По време на междучасието няколко деца влезнали в спор и в невъзможността да се отбрани по различен метод деветгодишният Митко наплюл две от децата. Вместо родителите да бъдат предизвестени за тази постъпка и дружно с педагога да намерят решение, учителката Верка Маратилова решила да приложи собствен образователен способ. По време на час тя изправила Митко пред образователната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция образователните занятия траяли. Вечерта фамилията на Митко забелязало, че той е угнетен, не приказва, отхвърля да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с усещането, че детето им има вирус. За неприятния случай те разбирали няколко дни по-късно от засегнат родител на момиченце, което разказало у дома по какъв начин всички плюли по Митко.

Със случая са осведомени всички институции в града, в това число и Регионалното ръководство на образованието и Отдел „ Закрила на детето “.

15-годишен почина в двора на учебно заведение, проверяват самоубийство

Проверките са открили, че има неприемливо нарушение на професионалните отговорности, само че шефът на образователното заведение има правото да наложи глоба по проблема. Даниела Кемчева, шеф на учебното заведение, е мощно обезпокоена от случилото се. Верка Маратилова не пожела да разяснява тематиката.

По предпочитание на фамилията Митко към този момент е в друго учебно заведение и с него работи психолог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР