Набралата наскоро популярност диета с 30 растения не е особена

...
Набралата наскоро популярност диета с 30 растения не е особена
Коментари Харесай

Диетолози: Известна веган диета всъщност е непосилна и вредна

Набралата неотдавна известност диета с 30 растения не е особена потребна, считат специалистите, представени от Българска телеграфна агенция и " Дейли мейл ".

Яденето на 30 растения седмично е мъчно и недостъпно за доста хора, настояват диетолози. Твърди се, че храненето с 30 растения на седмица усъвършенства положението на червата, само че пет растения може да имат същия резултат върху организма.

Някои диетолози предизвестяват, че следването на предизвикването с 30 растения може да накара хората да не помнят да употребяват значими хранителни субстанции, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съсредоточаването в разнообразни типове пресни плодове и зеленчуци може да бъде скъпо и да направи мъчно следването на цялостна уравновесена диета,

сподели доктор Дуейн Мелър от университета Астън в Бирмингам. Това не значи, че яденето на плодове и зеленчуци не е потребно. Храненето с разнородни артикули усилва разнообразието от субстанции и фибри, които поддържат микробиома на червата здрав, сподели още доктор Мелър.

Лондонският диетолог Ким Пиърсън акцентира, че яденето на разнородни храни е от основно значение.

" Следването на диета, която се концентрира главно върху зеленчуци, може да докара до недостиг в организма.

Растителната храна няма да обезпечи всички съществени хранителни субстанции в нужните количества. Зеленчуците са основна част от уравновесената диета, само че те не са всичко ", сподели Пиърсън.

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР