Набор 2007 на ЦСКА 1948 прави фурор на турнира „Пирин

...
Набор 2007 на ЦСКА 1948 прави фурор на турнира „Пирин
Коментари Харесай

Новият треньор в ЦСКА 1948: Нека се дава път на български момчета

Набор 2007 на ЦСКА 1948 прави възторг на шампионата „ Пирин къп Сандански “, като ще играе през днешния ден (10.02) следобяд полуфинал! В групата младите армейци надделяха 2:1 Вардар Скопие, 2:0 Ботев Враца и 8:0 втория отбор на Локо София. На четвъртфинала през днешния ден се оправиха 7:0 и с първия им на Локомотив. От тази зима треньор на ЦСКА 1948 (родени 2007) е Християн Войнов. Предоставяме ви изявление от клубния уебсайт с опитния експерт.

- Добре пристигнал на Християн Войнов, новият треньор на набор 2007 в школата на ЦСКА 1948. Директно минаваме на ти – по какъв начин се чувстваш тук?

Идеално към този момент, нямаме проблеми, работим, децата се стараят. Всичко е ОК.

- Фамилията Войнов няма потребност от показване, въпреки всичко няколко думи за кариерата ти като треньор?

- Този януари станаха 20 години, откогато се занимавам с треньорство. От тях 9 години в школата на Левски, 6 в Славия, 3 в ДИТ, а последните две бях в Царско село. Като триумфи са много. И купа на България, и републикански първенец с разнообразни възрасти.

- Работил си с много известни футболисти като юноши, няколко от тях да споменеш?

- Започвам от вратарския пост – бил съм треньор на Мартин Луков, който в този момент пази за Локо Пловдив, а получава повиквателни за националния отбор. Също по този начин Иван Горанов, който стигна до капитан на Левски. Божидар Васев, който мина през Ботев Пловдив. Има и доста други.

- Достатъчно са. Какво те докара в ЦСКА 1948 тази зима?

- Няма какво да се лъжем, в София всичко се знае. Вижда се, че тук има голяма упоритост и предпочитание да се направи нещо доста съществено. Самият факт, че няма такси – доста малко клубове могат да си го разрешат. Условията са положителни. И не на последно място – ЦСКА 1948 още не е в efbet Лига, а към този момент има втори тим. Самата визия за развиването доста ме впечатли. И преди всичко – в първия отбор играят единствено българи. Това е, за което работим ние в детско-юношеския футбол. Нека се дава път на български момчета. Това е нещо неповторимо.

- Със сигурност ще е политика, която ще бъде следвана. Какво завари в набор 2007 на ЦСКА 1948? Доволен ли си, въпреки всичко школата ни е на 3 години и не може да чакаме галактически равнища?

- Не е загадка, момчетата от Царско село, моят финален тим, изявиха предпочитание да ме последват. Направихме компилация от двата отбора. Смея да настоявам, че има много постоянна основа, върху която да се надгражда. И ще го вършим сигурно.

- Споменах, че ЦСКА 1948 развива действително тази школа от 3 години. Колко е действително да се чака, с цел да се видят резултати, а точно – футболисти в първия отбор?

- Въпросът е много комплициран. Но минимумът е едно 5-6 години. Много е мъчно. За мен първата дума е самообладание. Естествено, работа, само че първо самообладание.

- Кое е най-трудно при работата с деца?

- Доста неща са. В България, няма какво да лъжем, постоянно проблем са родителите. Но и тук в ЦСКА 1948 неналичието на такси свежда казуса до нула. Който покаже – той е. Връзкари няма! Но компликациите не са една или две. Аз съм обаче съм оптимист!

- Успех и нека забележим резултатите от вашия труд – футболисти в първия отбор на ЦСКА 1948?

- Дано! И благодаря!

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР