Наблюденията са публикувани в списание Advances in Atmospheric Sciences. Това

...
Наблюденията са публикувани в списание Advances in Atmospheric Sciences. Това
Коментари Харесай

Зачестилите горещи вълни през последните години са свързани само с човешката дейност

Наблюденията са оповестени в списание Advances in Atmospheric Sciences. Това оповестяват от пресслужбата на Института по физика на атмосферата на Китайската академия на науките.

Една от главните последствия от изменението на климата са рисковите метеорологични феномени. Под тази дума учените схващат интервали на извънредно високи температури през зимата, горещи талази през лятото, едноседмични проливни дъждове, суши и други метеорологични феномени.

Ярък образец са миналогодишните наводнения в Европа, актуалните горещи талази в Съединени американски щати и Европа и супер горещото лято в Русия през 2010 година

Китайски учени са изследвали какъв брой мощно се въздействат горещините от разнообразни периодически климатични феномени, които на доктрина могат да отслабят и засилят рисковите метеорологични феномени. В работата си учените се концентрираха върху горещата вълна, която удари Съединените щати през юни 2021 година и провокира солидни горски пожари.

Последици от изменението на климата

Китайски климатолози са подготвили няколко компютърни модела, които в детайли разказват климата на Северна Америка. Някои от тях взеха поради съществуването...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР