Наблюдението ни в БНТ1 не отчита използване на език на

...
Наблюдението ни в БНТ1 не отчита използване на език на
Коментари Харесай

СЕМ: Наблюдението ни в БНТ не отчита използване на език на омразата, както и възхваляване на войната

" Наблюдението ни в БНТ1 не регистрира потребление на език на омразата, както и прославяне на войната ". Това е заключението на Съвета за електронни медии, който разгласява данните от мониторинг за метода, по който Българската национална телевизия отразява войната в Украйна през първите 20 дни от нахлуването на Русия.

Мониторингът обгръща предаванията " Денят стартира ", " Още от деня ", " Референдум ", " Панорама ", " Денят стартира с Георги Любенов " и " Говори в този момент " в интервала 24 февруари - 15 март 2022.

" Българска национална телевизия има специфични пратеници в горещите точки още преди началото на военните дейности, заради което те от първия ден на съветската инвазия дават информация от първо лице. Наблюдението в БНТ1 не регистрира потребление на език на омразата, както и прославяне на войната и оневиняване на дейности, които биха могли да бъдат охарактеризирани като военни закононарушения. " - се показва в документа.

В отчета се показва, че публичната телевизия реализира огромен брой директни включвания посредством скайп или телефон на украински жители, множеството от които с български генезис, които показват своя свидетелски роман от първо лице за обстановката край тях и споделят персоналните си истории, които обрисуват голямата покруса, сполетяла украинската страна и народ.

При предаването на информацията, обвързвана с войната, Българска национална телевизия не позволява разпространяване на шокиращи фрагменти и изображения, не търси сензационност и внимава да не преекспонира излишно така и така тежката тематика.

Участниците в предаванията и публицистите вършат ясна разлика сред съветските войски в Украйна, изпълняващи заповедите на тяхното командване, и съветския народ.

" Определено се чуват разнообразни отзиви, в това число на събеседници, които настояват, че тяхната позиция се заглушава. ", се споделя още в отчета от мониторинга.

Жестоката картина на войната е показана всеобхватно посредством репортажи и изявленията –
както от интернационалния размер, по този начин и (в по-голямата част) лична продукция, включително специални пратеници на Българска национална телевизия в регионите на военните дейности и граничните пунктове, където има съсредоточена огромна маса хора, напускащи зоната на спора.

Основното обръщение след всеки материал по тематиката е вярата за неотдавнашен мир и решение на филантропичната рецесия.

" Не се възхвалява или оневинява жестокостта. Не се възхвалява и оневинява насилието. Не се толерира подбуждането към злоба въз основа на народен симптом. Всички са за бързо преустановяване на спора, мнозина се пробват да разграничат съветския и украинския народ от ръководещите ги „ върхушки “, когато подлагат на критика. ", се споделя още в документа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР