Наблюдават се масови грешки от избирателите при бюлетината за общински

...
Наблюдават се масови грешки от избирателите при бюлетината за общински
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Има масови грешки от избирателите при бюлетината за общински съветници

Наблюдават се всеобщи неточности от гласоподавателите при бюлетината за общински съветници на локални избори. Това сподели в изявление пред „ Фокус “ проф. Михаил Константинов, ръководител на съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ и някогашен зам.-председател на ЦИК.
Той разяснява, че този факт би трябвало да бъде оценен и откакто преминат изборните страни, да се отворят чувалите с бюлетини в секциите, в които тези неточности са фрапантни, с цел да се разбере за какво това се случва.
Проф. Константинов напомни, че броят на недействителните бюлетини на локалните избори тази година и на изборите през 2015-та е на практика еднакъв - приблизително 8,5%. „ Тези недействителни гласове са необичайно разпределени - за общински съветници са 15%, а за другите типове кметове са 4%.
През 2011 година, когато нямаше преференции, тогава недействителните гласове бяха 6%. На последните два избора те скочиха три пъти и явно за това има някаква причина “, изясни проф. Михаил Константинов. Няколко са хипотезите в тази посока, измежду тях и това, че гласоподавателите означават преференция, само че не означават партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР