Наблюдаващите прокурори за източване на магистрала „Хемус“ са поискали да

...
Наблюдаващите прокурори за източване на магистрала „Хемус“ са поискали да
Коментари Харесай

Наблюдаващите прокурори за „Хемус” направиха самоотвод

Наблюдаващите прокурори за източване на автомагистрала „ Хемус “ са поискали да бъдат освободени от делото.

Това става, откакто в неделя прокуратурата свика два изключителни брифинга поради оказван от ГДБОП напън, от Министерство на вътрешните работи пък изрично отхвърлиха и обявиха, че четири дни са се опитвали да разпитват обвинен по делото.



„ В резултат на невиждания непозволен напън по отношение на прокурорите по делото да правят дейности, които са отвън закона, като не стачкуват мярката за неотклонение на обвинения, като му разрешат да напусне страната и да отиде в чужбина, и да създадат по този начин, че да не носи наказателна отговорност, същите са счели, че по този метод директно е въздействано върху вътрешното им разбиране. Отделно от това, поради формираното от Софийска районна прокуратура досъдебно произвеждане за закононарушение по 289 от Наказателен кодекс, сътрудниците считат, че това би довело до оказване на спомагателен напън по отношение на тях, с което да им попречи да вземат решения по делото”.



Това съобщи заместител градският прокурор на София Иво Илиев на брифинг през днешния ден.

Той добави, че в този момент прокуратурата ще реши дали посочените аргументи за самоотвод от делото са основателни.

„ Продължаваме да считаме, че всичко, което се случва, е неприемливо и е в интерес само на престъпността, само че не и на жителите. Апелираме за тясно съдействие с всички институции”, сподели Илиев.

Ако Апелативната прокуратура одобри изложените от наблюдаващите прокурори претекстове и тяхното искане за самоотвод, делото ще бъде преразпределено на инцидентен принцип.

„ Ние имаме предпочитание да работим със структурите на Министерство на вътрешните работи, както през годините. Това е в полза на обществото и за откриване на случилото се по всяко досъдебно произвеждане. Оттук нататък осъществяване на процесуално-следствени дейности, предоставени на структурите на Министерство на вътрешните работи, ще се правят в постройката, кабинетите на прокурорите”, разяснява градският прокурор на София Илиана Кирилова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР