Наблюдаващите прокурори, които подадоха отвод от делото за АМ Хемус

...
Наблюдаващите прокурори, които подадоха отвод от делото за АМ Хемус
Коментари Харесай

Прокурорите, които поискаха да се махнат от делото Хемус, остават да се занимават с него

Наблюдаващите прокурори, които подадоха отказ от делото за Автомагистрала " Хемус " поради свадите с Министерство на вътрешните работи и изказванията на държавното обвиняване за оказан напън от страна на полицията, ще би трябвало да продължат да се занимават с делото.

Според обява във в. " Сега ", Апелативната прокуратура не е приела отводите. Прокурорите, които ги подадоха, са от Софийската градска прокуратура.
ТЕСТ: Можеш ли да доживееш подготвена автомагистрала " Хемус "?
Магистрала " Хемус " стана освен историческа по времето, належащо за завършването й, а и доста модерна, около корупционните сканд...
Прочети повече
Припомняме, че от прокуратурата се оплакаха обществено, че ръководителят на ГДБОП Калин Стоянов упражнявал напън по делото за " изчезналите " 53 млн. лв. за Автомагистрала " Хемус ". След недоволството пред медиите, на Стоянов беше повдигнато обвиняване за напън. Говорителката на градската прокуратура Десислава Петрова изясни тогава, че тримата прокурори били шокирани от този невиждан напън, и че в никакъв случай не са имали подобен случай в практиката си.

Но от апелативната прокуратура споделят, че нямало никакво законово съображение прокурорите да дават отказ. Според градската прокуратура единствено двама от тримата наблюдаващи прокурори, са си създали отказ. След като той не е признат, те не престават да работят по делото.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР