Наблюдаващ прокурор ще издаде в четвъртък постановление за задържане за

...
Наблюдаващ прокурор ще издаде в четвъртък постановление за задържане за
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности около изнасилването и палежа на 17-годишно момиче в Цар Калоян

Наблюдаващ прокурор ще издаде в четвъртък разпореждане за з адържане за 72 часа на нападателя на 17-годишното момичето от гр. Цар Калоян . След това в съда ще бъде импортирано и искане за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ", заяви на изключителна конференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той уточни, че на 25-годишния мъж ще бъде повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране, осъществено по извънредно нечовечен метод и причиняване на тежки увреждания на жертвата . Предвиденото наказване е от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Тодоров разкри, че арестуваният е роднина на жертвата. Тежкото престъпно закононарушение е осъществено във вторник след 19.00 часа в къщата на 17-годишното момиче. По това време тя е била сама у дома. Нападателят я изнасилва, нанася й нечовечен побой, пробва се да отсече всички пръсти на лявата й ръка, след което я възпламенява . Все още се открива запалителното вещество, само че по думите на окръжния прокурор евентуално е бензин. Момичето е открито от майка си, съумява единствено да каже кой й е предизвикал това и изпада в безсъзнание .

Мъжът се укрил незабавно след осъществяването на действието. Задържан е малко след 17.00 часа довечера край разградското село Стражец. Той се е движел със личния си автомобил, като по думите на Тодоров няма информация някой да му е помагал при укриването.

Тихомир Тодоров уточни, че момичето е в извънредно тежко физическо положение. Има към 30 % изгаряния по тялото. Откарана е в болница в Русе, където е на командно дишане . По първични данни медицинският екип е почнал ампутация на част от крайниците .

По подигравка на ориста през 2016 година същият причинител изнасилва майката на жертвата, която е брачна половинка на брат му , сподели още окръжният прокурор на Разград. Тогава той е бил наказан на 2 години и осем месеца отнемане от независимост. Пуснат е от пандиза условно предварително, като в изпитателния период прави ново закононарушение, ориентирано по отношение на брат му. Тогава съдът го осъжда на девет месеца отнемане от независимост плюс превеждане на остатъка от неизтърпяната част на наказването, за това, че е направил обезчестяване.

" Какви са били аргументите за бруталната и необяснима свирепост, най-лесно е да кажа, че причинителят е умопобъркан, тъй като не е показал никакво съчувствие към жертвата ", заключи окръжният прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР