Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна

...
Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на бияча от София Тех Парк

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и след това захвърлил зад огражденията мобилно устройство на публицист, оповестиха от прокуратурата.

Описаното съставлява осъществено закононарушение по член 325, алинея 2 от Наказателния кодекс - безчинство, отличаващо се с изключителна смелост.

Противоправните действия са осъществени по време на Национална конференция на политическа партия, извършена на територията на " София Тех Парк " на 5 август 2020 година

Мъжът не е осъждан, няма предишни престъпни прояви. Същият признава осъщественото закононарушение, като спомага напълно на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е показал, че лица, съпричастни към организирането на митингите, са му дали обещание възнаграждение, в случай че провокира и извърши провокативни дейности към участници в събитието на територията на " София Тех Парк ".

Предвид високата социална заплаха на действието прокурор от СРП е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа. Действията по изясняване на случая не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР