Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност

...
Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Побойникът над Поли Паунова остава в ареста за 72 часа

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и след това захвърлил зад огражденията мобилно устройство на публицист. Описаното съставлява осъществено закононарушение по член 325, алинея 2 Наказателен кодекс – безчинство, отличаващо се с изключителна смелост. Противоправните действия са осъществени по време на Национална конференция на политическа партия, извършена на територията на „ София Тех Парк “ на 05.08.2020 година

20-годишният мъж не е осъждан, няма предишни престъпни прояви. Същият признава осъщественото закононарушение, като спомага напълно на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е показал, че лица, съпричастни към организирането на митингите, са му дали обещание възнаграждение, в случай че провокира и извърши провокативни дейности към участници в събитието на територията на " София Тех Парк ".

Предвид високата социална заплаха на действието прокурор от СРП е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа. Действията по изясняване на случая не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР