Наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура е постановил отказ да привлича

...
Наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура е постановил отказ да привлича
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма да обвиним Хаджигенов и Бабикян. Да си ходят

Наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура е постановил отвод да притегля като обвинени Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Съответно на тази база няма причина и да им изиска прокурорско задържане до 72 часа - няма и да го стори.

Това излиза наяве от на държавното обвиняване.

Както Клуб Z писа, двамата отявлени бунтари от тогавашното Отровно трио бяха арестувани през днешния ден от Министерство на вътрешните работи след " пърформънс " пред Руското посолство. Сградата на посолоството е омазана с багра.

Така те са " отведени " с адмиистративна мярка - до 24 часа в районното по Закона за Министерство на вътрешните работи (този така наречен арст по закон е всъщнст тъкмо това - административна мярка, б.р.).

Както е известно, актовете на прокурор, с които отхвърля да проверява обещано нещо, са на процедура необжалваеми - единствено пред по-висшестоящ прокурор (при това двуинстанционно - трети няма,б.р.).

Затова пък във фейсбук към този момент има съответното събитие. Хора се събират в 18:30 ч пред Първо районно за поддръжка на бунтарите и някогашни депутати.

В кръга на шегата може да се каже, че отявлените протестъри Хаджигенов и Бабикян са в същата догадка, в която бяха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март - Министерство на вътрешните работи ги " води " в районното, само че прокуратурата реши, че няма аргументи да ги упреква и даже да им изиска 72 ч задържане.

От финала на написаното в този момент: " Дадени са инструкции на органите на Министерство на вътрешните работи за продължаващи дейности ", не излиза наяве дали двамата ще получат примерно актове по Указа за битка с дребното безчинство. Този нормативен акт е от 1963 година
Ето и известието на прокуратурата:
Софийска районна прокуратура няма да задържа и упреква Н.Х. и А.Б.

Във връзка със запитвания от медиите, Софийска районна прокуратура оповестява, че няма да притегля към наказателна отговорност Н.Х. и А.Б. и няма да ги задържа за период до 72 часа.

Днес, 08.04.2022 година, малко преди 17,00 часа, служител на реда от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано денем от органите на Министерство на вътрешните работи е формирано досъдебно произвеждане за хулигански дейности против Н.Х. и А.Б.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е решил, че на този стадий няма учредения за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност.

Дадени са инструкции на органите на Министерство на вътрешните работи за продължаващи дейности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР