Наблюдаваното в наши дни глобално затопляне е най-силното за последните

...
Наблюдаваното в наши дни глобално затопляне е най-силното за последните
Коментари Харесай

ООН: Настоящото затопляне е най-лошото от 200 000 години насам

Наблюдаваното в наши дни световно стопляне е най-силното за последните 200 000 години. Това съобщи Петтери Талас, общоприет секретар на Световната метеорологична организация, съобщи БГНЕС.

Според него събитията през последните 100 години са неповторими. " Започнахме да използваме изкопаемите запаси на планетата - петрол и газ - и това докара до увеличение на излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата, като парникови газове, повишаващи температурата в долните пластове на атмосферата. От 200 000 години не е имало толкоз огромно стопляне. И има доста ясни научни доказателства, че това не би било допустимо без интензивното изгаряне на въглища, петрол и газ ", изяснява Таалас.
Земята през 2050 година: Субтропични растения вместо полета с пшеница?
Трудно е да си представим по какъв начин ще наподобява Земята през 2500 година Благодарение на взаимната работа на науката и изкуството, може да се на...
Прочети повече
Той обаче прикани да не се бъркат климатичните съмнения с изменението на климата. " Колебанията на времето се случват година след година, ден след ден, всяка седмица. Наблюдаваме метеорологични аномалии: от време на време в даден район сезонът е доста леден спрямо миналата година, а от време на време е доста по-топъл от миналата година. Но би трябвало да разгледаме световните и районните статистики ", посочи генералният секретар на СМО, като обърна внимание и на естествените съмнения, като естественото събитие Ел Ниньо.

Той направи прилика с използването на допинг в спорта. " Тези съмнения въздействат на температурата на океана, както и на междинната световна температура. Като виждам тези аномалии, ми идва мислено сравнението със света на спорта. Вземете да вземем за пример скиорите, които демонстрират забележителни резултати, а когато се употребява допинг, те ще покажат още по-добри резултати. " Допингирахме " атмосферата си и тя стана по-бърза. Ето за какво сме очевидци на рискови температури, тежки наводнения, суши и тропически стихии ", продължава Таалас.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР