Наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което е един вид

...
Наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което е един вид
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Управляващите да се освободят от Рашков или ще потънат с него |

Наблюдаваме алегорично принуждение. Това е принуждение, което е един тип " единствено замахвам, почти блъскам, само че спирам ". Това алегорично принуждение в България не е нова практика. Българска социалистическа партия беше подложена на символно принуждение, след това при Симеон Сакскобурготски работата се закроти и по-късно при Цветан Цветанов се появи още веднъж. 

Това разяснява политологът Андрей Райчев по бТВ във връзка на ареста на бившия министър председател Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. При символното принуждение карцерът и опозоряването заместват наказването. За страдание има доста хора, които са удовлетворени от това алегорично принуждение. Но това е низово възприятие на тълпата. Според мен замисълът не беше подобен, счита Райчев. Тази акция е с доста огромна цена за ръководещите, не тъй като е арестуван някогашен министър-председател, а водач на опозицията. Спомнете си Корнелия Нинова един път я изгониха от залата в Народно събрание и какво стана - Димитър Главчев подаде оставка като ръководител на Народното събрание, напомни политологът. 

Първата цена, която заплащат ръководещите - те активизираха ГЕРБ и го оневиниха, направиха го деен. Второ - съдружниците. Президентът се отдалечи от тях - сподели им ясно, съд, а не арести. На Слави Трифонов кариерата му е битката с Борисов, да не приказваме за Христо Иванов, който се бори с основния прокурор - заплашват си обединението. Партньорите в обединението са афектирани, научиха за акцията на премиера и вътрешния министър от медиите, съобщи политологът. 

Според него извършената интервенция с ареста на Бойко Борисов е „ доста тежък пореден неуспех на Рашков “, който е подлъгал премиера. Доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това единственото пояснение “, разяснява Райчев. 

Пред премиера и „ Продължаваме промяната “ има два разновидността - или „ да поддържат Рашков и да потънат с него, или да се освободят “ от вътрешния министър, който показва „ некадърност да прави друго, с изключение на да шуми “, счита Райчев. 

Изпаднаха в обстановката на лъжливото овчарче, споделиха " вълци, вълци ", но... Отменена е цяла страница в историята на ГЕРБ и те по тази причина се радват. Но избори не могат да бъдат провокирани от ГЕРБ, ще има, в случай че се усили разделянето в обединението, разяснява политологът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР