Наблюдаваме рекордна миграция през Балканите. Това заяви в студиото на

...
Наблюдаваме рекордна миграция през Балканите. Това заяви в студиото на
Коментари Харесай

Експерти: Рекордна миграция през Балканите, липсата на редовен кабинет задълбочава проблема

Наблюдаваме рекордна миграция през Балканите. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Той означи, че за предходната година в Европейския съюз са влезнали 330 000 противозаконни мигранти, като половината са влезнали през Балканите.

Безлов добави, че рекордната 2022 година е сравнима с 2015-та, когато беше бежанската рецесия. Според някогашния вътрешен министър Валентин Радев без Европа и дипломация с Турция, България не може да се оправи с мигрантския напън. По думите му, неналичието на постоянно държавно управление задълбочава казуса.

Валентин Радев, някогашен министър на вътрешните работи: " Толкова интернационален стана този проблем и толкоз доста пари са вкарани в него, че би трябвало мощна страна и като го споделям това, ви споделям и каква е повода да се стигне до тук. Според мен политическата неустойчивост. От върха, в случай че стартираме - няма постоянно държавно управление, няма парламент, няма мощна власт ".

Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията: " Ако погледнете данните, те имат забележим спад на броя на влизащите в страната. Въпросът е дали този спад не беше резултат от обичайното сезонно понижаване, тъй като нормално през зимата, през студените месеци има много внезапен спад или е резултат на турските старания по тяхната северна граница ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР