Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя

...
Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя
Коментари Харесай

Политолог: С Гешев има нов сюжет на българската политическа сцена

Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя е доминирана от институционална интензивност на прокуратурата, а не е доминирана от кавги. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Анастас Стефанов, написа вести.бг.

Имаме нов основен прокурор, който даде доста сериозна поръчка за промени, сподели че би трябвало да бъде комплициран завършек на престъпния преход. Очакванията в последните 30 години са тлеещи. В обществото има доста високи упования за правдивост, добави той.

По думите му въпросът с ареста на Васил Божков се е трансформирал в надалеч по-комплексен от хазартния бизнес.

Години наред лобистки закони са одобрявани в интерес на хазарта, разяснява политическият анализатор Росен Карадимов. Когато цяла нация стартира да играе хазарт, това е, тъй като не вижда излаз в обществената битност. Това би трябвало да е отправната точка в дейностите на политиците и на прокуратурата, уточни Карадимов.

Политическите анализатори разясниха и напрежението сред основния прокурор Иван Гешев и президента Румен Радев.

За първи път от години ставаме очевидци на изместване на политическия център. Виждаме съсредоточаването му в прокуратурата. От началото на своя мандат Румен Радев функционираше като антистатукво, антиелит, подхранваше в обществото усеща за проверка. С изминаването на мандата му обаче той се трансформира в част от политическото статукво и точно питането на Гешев към Конституционния съд дава опция тази роля на Радев на антистатукво да ерозира, съобщи Стефанов.

Наблюдаваме изместване на плоскостта и опълчване на тези две структури, които не са съразмерни и това е много рисково. Такъв вид напрежение сред сходни основни структури е безусловно неприемливо за правовия ред на страната, сподели Карадимов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР