Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя

...
Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя
Коментари Харесай

Политолог: С Гешев има нов сюжет на българската политическа сцена

Наблюдаваме нов сюжет на българската политическа сцена. В момента тя е доминирана от институционална интензивност на прокуратурата, а не е доминирана от кавги. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Анастас Стефанов.

Имаме нов основен прокурор, който даде доста сериозна поръчка за промени, сподели че би трябвало да бъде комплициран завършек на престъпния преход. Очакванията в последните 30 години са тлеещи. В обществото има доста високи упования за правдивост, добави той.

Изкараха лимузини на Васил Божков от гаража на "Нове холдинг "

По думите му въпросът с ареста на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от се е трансформирал в надалеч по-комплексен от хазартния бизнес.

Години наред лобистки закони са одобрявани в интерес на хазарта, разяснява политическият анализатор Росен Карадимов. Когато цяла нация стартира да играе хазарт, това е, тъй като не вижда излаз в обществената битност. Това би трябвало да е отправната точка в дейностите на политиците и на прокуратурата, уточни Карадимов.

Политическите анализатори разясниха и напрежението сред основния прокурор Иван Гешев и президента Румен Радев.

За първи път от години ставаме очевидци на изместване на политическия център. Виждаме съсредоточаването му в прокуратурата. От началото на своя мандат Румен Радев функционираше като антистатукво, антиелит, подхранваше в обществото усеща за проверка. С изминаването на мандата му обаче той се трансформира в част от политическото статукво точно питането на Гешев към Конституция съд дава опция тази роля на Радев на антистатукво да ерозира, съобщи Стефанов.

Проф. Близнашки за конфликта Радев - Гешев: Прокуратурата действаше вярно

Наблюдаваме изместване на плоскостта и опълчване на тези две структури, които не са съразмерни и това е много рисково. Такъв вид напрежение сред сходни основни структури е безусловно неприемливо за правовия ред на страната, сподели Карадимов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР