Наблюдаваме координация на проруските сили в България. Това заяви съпредседателят

...
Наблюдаваме координация на проруските сили в България. Това заяви съпредседателят
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната с коментар на изявлението на Радостин Василев

Наблюдаваме съгласуваност на проруските сили в България. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков на брифинг в Народното събрание.

" Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем постоянно държавно управление ", сподели Петков.
 Брифинг на
“Явно опцията да се образува постоянно държавно управление, което да реформира службите и да вкара България в Шенген е основната причина за тази офанзива. Шефът на ДАНС е обезпечил защита на постоянен народен представител през вчерашния ден в 22:00 ч, единствено че ДАНС няма пълномощия за това ”. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

“Открито заявяваме, че всеки претендент, който ще предложим за службите ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от обещано посолство. Защо президентът обаче продължава да бави втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната конференция “, попита Петков.

Той прикани всеки да изслуша съвещанието на Националния съвет на ПП-ДБ и да се увери, че ние се нуждаем от държавно управление, няма да се откажем до момента в който не създадем България по-добро място.

“Първото гласоподаване на съвещанието дали да участваме в държавно управление с ГЕРБ бяха 24 “против ” 24 “за “ и 7 или 6 задържали се. Моята реакция в 04:00 ч. сутринта бе, че няма по какъв начин при такова значимо решение да има “въздържали се ” и тогава помолих тези да вземат решения. Тогава мисля, че резултатът беше 27 на 22 ”, акцентира Кирил Петков и добави: Оставаме на позицията да създадем кабинет с ГЕРБ-СДС.

Скандали раздрусаха Народното събрание след конференция на Радостин Василев, който разгласи, че напуща групата на  " Продължаваме Промяната " и пусна 5-минутен запис от Националния съвет на Политическа партия.

От Политическа партия приготвиха обществото за идното изявление още в четвъртък вечерта на ексклузивен брифинг, на който оповестиха, че в петък Василев ще пусне „ манипулирани записи за да провали общо ръководство с ГЕРБ-СДС ”.

„ Залагаме застраховка Мария Габриел, която... (не се чува) си мечтае да бъде министър председател. Борисов се изпира през този вид - няма две отзиви, тъй като наподобява като съдружно. Въпреки че ние ще споделяме, че е единствено Мария Габриел ”, се чува от пуснатият от Радостин Василев запис. Твърди се, че гласът в него е на Кирил Петков, съобщава .

„ Какво значи службите са наши? Това значи, че по предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди ръководители на ДАНС, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са утвърдени от посолството ”, се споделя още в записа от глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.  

„ Докато те не са отстранили Гешев като основен прокурор, не мисля, че Бойко ще желае да върви на избори и да му пада имунитетът ”,  коментира още гласът, за който се твърди, че е на Асен Василев.

„ Изправени сме пред ситуация, в която е напът да се образува коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да я поддържа. Ще гласоподавам „ срещу ” и ще напусна парламентарната група на „ Продължаваме Промяната ”. Според мен това е изменничество по отношение на голяма част от българските гласоподаватели, които гласоподаваха доверие на Политическа партия ”, уточни Радостин Василев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР