Наблюдавам някои политици, които са много напористи и сънуват, че

...
Наблюдавам някои политици, които са много напористи и сънуват, че
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Заиграването на някои напористи политици с ваксините граничи с престъпление

" Наблюдавам някои политици, които са доста напористи и сънуват, че са спечелили и се заиграват с този миг. Използването на имунизирането с политическа багра граничи с закононарушение. В момента е време за работа и за решаването на проблемите ". Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов пред Нова ТВ.

Здравният министър разяснява и идните съвещания с президента Румен Радев за парламентарните избори.

" Ще срещнем президента с достиженията на българските специалисти, с цел да бъде осведомен ", сподели той.

Проф. Ангелов бе безапелационен, че ограничение на свободата на пътешестване на неимунизираните е неправилно.

" Трудно ми е към момента да допускам, че това ще се случи и съгласно мен те са неправилни. За да реализираме триумф би трябвало да имаме 80 % имунизирани ", сподели здравният министър.

" 2021 е година на очакванията. Тази рецесия за нас като политици ни оказа помощ, тъй като обстановката е следната - доста дълго време всички говорихме за проблемите на България, само че в този момент приоритет номер едно би трябвало да стане елементарния човек ", добави той.

" В тази обстановка видяхме същинското лице на българското опазване на здравето. 237 млн. лева ще бъдат дадени в допълнение за заплати на всички лекари, санитари и медицински сестри ", добави Ангелов

" Чувстваме се спокойни, решени сме да водим тази борба до дъно, успеха ще бъде на наша страна. Резултатът от въведените ограничения нека не ни накара доста да си имаме вяра, постигнахме това с разсъдък, би трябвало да останем рационални ", прикани професорът.

" До края на месеца ще има още две доставки на общо 70 000 ваксини, по-късно чакаме на 11-ти, а последващата е в края на февруари. Чакаме позволение и на трета ваксина. Ще задоволим потребностите на българските жители. Около 33 % обявиха предпочитание да се имунизират на първа фаза, в този момент процентът наближава и задминава 50 ", осведоми министърът.

" Ще имунизираме всички искащи в системата на образованието. До края на тази седмица ще имаме точната численост, а също по този начин и на работещите в обществените услуги. Най-вероятно ще върви паралелно с първа фаза. Целта ни е да достигнем сред 60 и 70 % имунизирани във всяка таргетна група. Няма различен метод за реализиране на групов имунитет ", сподели той.

По думите му, се работи върху основаването на цифров паспорт за имунизираните, общопризнат в Европейски Съюз. Ще бъде направена осведомителна акция за българските жители да бъдат най-информираните по тематиката за имунизацията в Европейския съюз. Той призна, че към момента не е видял татко си, защото чака втората доза. " След 10-тия ден от втората имунизация ще мога да посетя татко си, а когато той бъде имунизиран към този момент ще е изцяло безвредно. Ваксината защищава от самото заболяване - индивидът не може да се разболее или да получи тежки затруднения или да доближи до съдбовен край. Запознати сме с държанието на този вирус и можем да го направляваме, имунизацията е най-голямото ни оръжие ", сподели още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР