Наблюдава се ясна стабилизация на пазара на ток не само

...
Наблюдава се ясна стабилизация на пазара на ток не само
Коментари Харесай

Министър Христов: Виждаме ясна стабилизация на пазара на ток

Наблюдава се ясна стабилизация на пазара на ток освен у нас, само че и в Европа, съобщи енергийният министър Росен Христов в ефира на „ NOVA “. Той чака наклонността да се резервира и съгласно него няма аргументи цените на електрическата енергия да бъдат отвън естествените. Стойностите на газа също се стабилизираха, добави той.

В 2 аспекта се коренят проблемите, свързани с ТЕЦ-овете и м ините в „ Маришкия басейн “ , счита министърът. По думите му единият е с производството на електрическа енергия и енергийната сигурност, а другият е със обществен детайл – в бранша работят десетки хиляди души .

Преговорите с Европейската комисия /ЕК/ са в график, като се показват разнообразни благоприятни условия , означи още той. Работи се за по-малък ангажимент за реализиране на ниско равнище на излъчванията, което да е за сметка на произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници.

Енергийният министър разяснява още, че е бил на инспекция на площадката на АЕЦ „ Белене “ , като съобщи, че процесите по консервацията й и поддръжката й са на най-високо равнище.

„ Оборудването и площадката са в положение за употреба “ , безапелационен е той.

Години наред актив за 2,5 милиарда лв. стои без развиване и годишно поддържането му коства милиони, посочи министърът и добави, че поради това се договаря предпроектно изследване, с цел да може планът да бъде изпълнен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР