Наблюдава се скок в цените на стоките от първа необходимост,

...
Наблюдава се скок в цените на стоките от първа необходимост,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Има скок в цените на стоките от първа необходимост

Наблюдава се скок в цените на стоките от първа нужда , предизвести уточни президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването " Денят ON AIR " по телевизия Bulgaria ON AIR.

" Краставиците са по 6 лева, а преди бяха по 2,50 лева Това е ненормално. Цените на всички зеленчуци и артикули за първа нужда порастват фрапантно през последните няколко дни. " - разяснява синдикалистът.

Той добави, че олиото е минало 40% нарастване, а хлябът е поскъпнал с към 5-7%.

" Ясно декларирахме, че този бюджет няма по какъв начин да приключи годината . При него липсваха редица ограничения, за които стана ясно, че би трябвало да бъдат безусловно планувани - и за битка с пандемията, и за медиците на първа линия, и за 60/40, и за пенсионерите. Промениха се някои от макроикономическите индикатори. Имаме по-голямо очакване за напредък. Централната банка дава към 4,1 растеж на Брутният вътрешен продукт, като упованията са възобновяване на тези браншове от стопанската система, които не са мощно ударени. " - уточни Пламен Димитров.
 Със забележки: Бюджетната комисия одобри на първо четене обновения бюджет
Със забележки: Бюджетната комисия одобри на първо четене обновения бюджет

ГЕРБ гласоподаваха " въздържал се "

Той посочи, че има доста браншове, които са мощно пострадали от рецесията, само че и такива, които се възвръщат чудесно.

По думите му повече доходи от в този момент заложените дават опция за разноски, при които може да се вмести продължаването на ограниченията.

" Бяха заложени някои краткотрайни ограничения, които не бяха планувани в бюджета. Истината е, че в никакъв случай не сме били в обстановка, в която да нямаме пари. Как са харчени парите е въпросът. До момента никакви заплащания не са били отказвани. Да не забравяме, че 250 000 души бяха подкрепени и не изгубиха своите места. Има работещи ограничения, които и предходните ръководещи и сегашните споделят, че са положителни. " - безапелационен е Пламен Димитров.
 Повишението на пенсиите с 12% мина на първо четене в Народно събрание
Повишението на пенсиите с 12% мина на първо четене в Народно събрание

ГЕРБ с рецензии за увеличение на недостига на страната

Събеседникът е на мнение, че с актуализацията на бюджета ще се намерят решения на доста от проблематичните въпроси, както и ще се актуализират пенсиите.

" Актуализация на пенсиите ще има . В този размер - към 1,8 милиарда на годишна база за 2022 година, към 350 млн. за последното тримесечие. Това значи 12,5% ще е приблизително нарастването на пенсиите. " - посочи Димитров.

Той разяснява и разхода за пенсиите - по думите му той е 10 милиарда лв. и в случай че желаеме да увеличим шоково пенсиите, това значи да вдигнем налозите и осигуровките.

Относно COVID-кризата, Димитров уточни, че единственият метод за справяне с нея е имунизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР