Наблюдава се рязко увеличаване на броя на засегнатите IP адреси

...
Наблюдава се рязко увеличаване на броя на засегнатите IP адреси
Коментари Харесай

Предлагат увеличение на наказанията за киберпрестъпления

Наблюдава се внезапно увеличение на броя на засегнатите IP адреси в българското пространство като до края на август тази година те са над 2 милиона и 300 000 при едвам към 300 000 за същия интервал на предходната година. Това регистрираха от Държавната организация " Електронно ръководство ".


Вицепремиерът Марияна Николова предлага нарастване на наказванията за киберпрестъпленията в Наказателния кодекс.
Марияна Николова - заместник-министър ръководител по икономическата и демографската политика: Минимални са условията сега съгласно мен на съставите от Наказателния кодекс, тъй че аз предлагам разпореждания от 5 до 15 години.
Съветът за киберсигурност ще реши какви законодателни промени да се предложат по отношение на приключването на данни от Национална агенция за приходите.

Марияна Николова - заместник-министър ръководител по икономическата и демографската политика: На Съвета за киберсигурност, на който съм ръководител, ще бъде показан и отчет, който излиза във връзка с проблематиката, която се случи в Национална агенция за приходите. Там ще бъдат прегледани съответни ограничения от самия съвет.
От екипа за нарушавания " в " и " от " българското Интернет пространство са регистрирани 2 851 сигнала от август 2018 до юли 2019 година.

Атанас Темелков - ръководител на Държавна организация " Електронно ръководство ": Глобалната картина в България е 34% завишение на случаите с произшествия във връзка с раждани и осведомителна сигурност и към 33% за тези, които са със доста влияние. Така или другояче статистиката демонстрира, че по отношение на предходната година има едно съществено повишаване.
Най-голямото е повишаването в броя на засегнатите IP адреси - това са нормално лични работни станции, домашни компютри и мобилни телефони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР