Наблюдава се рязко покачване на процента футболисти, които страдат от

...
Наблюдава се рязко покачване на процента футболисти, които страдат от
Коментари Харесай

COVID-19 увеличи нивата на депресия у футболистите

Наблюдава се внезапно повишаване на % футболисти, които страдат от меланхолия, поради пандемията от COVID-19, която докара до прекъсване на съвсем всички футболни шампионати по света и наложителна самоизолация за доста от футболистите. Това демонстрира проучване, извършено от Медицинския център на Амстердамския университет по поръчка на интернационалния синдикат на футболистите ФИФПро.

Според изследването 22 % от футболистките и 13 % от футболистите демонстрират признаци, които кореспондират с диагнозата меланхолия, като загуба на интерес, липса на вкус, загуба на сила и самочувствие. За съпоставяне, процентите са били надлежно 11 за дамите и 8 за мъжете за сходно изследване, направено през месеците декември и януари.

"Във футбола, внезапно млади мъже и дами би трябвало да се оправят със обществената изолираност и преустановяването на техния професионален живот, както и подозрения за бъдещето им. Това е време на огромна неустановеност за футболистите и техните фамилии ", разяснява основният медицински специалист на ФИФПро Венсан Гутебарж.

В проучването на Амстердамския университет са взели присъединяване 1134 футболисти на междинна възраст 26 години и 468 футболистки на междинна възраст 23 години от общо 16 страни.

"Напълно наясно сме, че това е отражение на проблем, който визира цялото общество и няма данни, че той визира по-тежко нашите членове. Футболистите са по-близки до естественото общество, в сравнение с хората си мислят ", разяснява генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман. "Средната дълготрайност на договорите на футболистите е две години, а междинният им приход е непосредствен до междинния за обществото. Много от тях са непроменяемо подвластни от футболните си качества и не са подготвени за това, което ще пристигна след края на кариерата им ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР