Наблюдава се покачване на броя на мигрантите и бежанците, които

...
Наблюдава се покачване на броя на мигрантите и бежанците, които
Коментари Харесай

ООН: Расте броят на пристигащите в Гърция мигранти и бежанци от Турция

Наблюдава се повишаване на броя на мигрантите и бежанците, които идват в Гърция по море от Турция, заяви Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКООНБ), представен от ДПА.

Към края на септември в Гърция са пристигнали 23 419 души, което е със 17 % повече по отношение на същия интервал от 2017 година, заяви ВКООНБ в Атина.

Още 560 души са пристигнали на гръцки острови в Егейско море през първите четири дни на октомври, съобщи гръцкото министерство на миграционната политика.

Освен това б роят на бежанци и мигранти, които идват през река Марица , образуваща граница сред Гърция и Турция, се е удвоил спрямо предходната година.

През 2017 година 5 500 мигранти са минали реката и са влезнали в Гърция, а единствено през първите девет месеца на 2018 година броят им е към този момент към 12 000 душ и, съобщи в гръцкия парламент министърът на миграционната политика Димитрис Вицас.-->
 Бежански център на гръцкия остров Лесбос БГНЕС, списък
Той добави, че управляващите възнамеряват да закарат повече мигранти и бежанци в континенталната част н а страната.

По данни на гръцката брегова защита през последните 10 дни над 2000 мигранти са закарани в лагери в Северна и Централна Гърция, а още 19 000 чакат сходно прекачване от гръцките острови.

Целта на гръцкото държавно управление е да понижи броя на намиращите се на острови в Егейско море мигранти и бежанци на 10 000.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР