Наблюдателни потребители откриха интересна новост в актуалната превю версия на

...
Наблюдателни потребители откриха интересна новост в актуалната превю версия на
Коментари Харесай

По-старите Android приложения могат да спрат да работят след Android Р

Наблюдателни консуматори откриха забавна оригиналност в настоящата превю версия на Android Р , предопределена за разработчици. От кода излиза наяве, че се вкарват минимални API условия за версията на съответното приложение. Ако то не ги покрива, операционната система излиза с предупредително известие, което гласи:

„This app was build for an older version of Android and may not work properly. Try checking for updates, or contact the developer.“

Или с други думи, това приложение е основано за по-стара версия на Android и няма да работи, в случай че не бъде ъпдейтнато.

Моментната минимална API версия, въведена за Android P, 17, което дава отговор на 4.2 Jelly Bean. Все още не знаем дали това ще остане като условие в окончателната версия на Android Р и дали системата ще се ограничи единствено с предизвестие или пък напряко ще блокира приложенията.

Това е част от политиката на Гугъл за налагане на актуализация на приложенията в Play Store. Така всички нови стратегии и игри ще би трябвало да работят наложително на настоящата Android версия, до момента в който към този момент съществуващите би трябвало или да бъдат ъпдейтнати, или да бъдат извадени от каталога.

Apple също прочисти своя App Store от по-стари приложения и в случай че се опитате да пуснете такова от вашия iCloud бекъп, ще получите известие за неточност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР