Наближават местните избори, на които ще избираме кметове и общински

...
Наближават местните избори, на които ще избираме кметове и общински
Коментари Харесай

В Самоков партия набира кандидати за местния вот с... обява СНИМКИ

Наближават локалните избори, на които ще избираме кметове и общински съветници. С публикация по магазините и чоп - по този начин набират претенденти в ромската махала на Самоков.

На съвсем всяко заведение в махалата, а даже и върху прозорците на някои къщи, е залепена публикация: "Господа и Госпожи - момчета и девойки, които са навършили 18 година Каним ви, който желае да бъде в листата за общински съветници и може да е потребен за своя квартал и на община Самоков, да се запише при Меди за идните избори. "



Според локалните има хора, които се стопират да четат обявата.

Меди е Мартин Мартинов - създател на концепцията. Настоящ общински консултант и иден лидер на листата на "Евророма " в Самоков.

„ Кастинг, тъкмо по този начин. Няма шуробаджанащина вече”, споделя Мартин Мартинов пред bTV.

Той изяснява, че имат ясни критерии.

„ Да имат качества в политическата сцена… да вземем за пример - да са грамотни”, изясни общинският консултант.

А по отношение на опита Меди споделя:„ Те си имат опит, то им е вродено на циганите”.

Мартинов е племенник на Александър Методиев от Движение за права и свободи, чийто резултати на евровота в махалата в Самоков се считат за рекордни.

„ Това е несериозно - с разгласи, с кастинги да се избират общински съветници. Вероятно е заряд, с цел да могат съответните господа да получат спомагателни гласове, да може най-малко един да влезе в Общинския съвет”, счита Александър Методиев от Движение за права и свободи.

„ Ще направя номера от 2 до 29, ще ги сгънем и ще ги сложим в една стъклена епруветка. И по азбучен ред на този, който ще се кандидатира, от А до Я, ще тегли номерата, под кой номер ще бъде той преференциален”, изясни Мартин Мартинов.

Жребият щял да бъде пред аудитория в махалата. Засега записаните били към 20 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР