Наближават избори и тепърва много кандидат-спасители ще създават фалшиви новини

...
Наближават избори и тепърва много кандидат-спасители ще създават фалшиви новини
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Наближават избори и тепърва много кандидат-спасители ще създават фалшиви новини

Наближават избори и занапред доста кандидат-спасители ще основават подправени вести от изтощение, написа във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. той заключи усещанията от срещата си с жители на регион " Хиподрума ", разтревожени, че целият им парк щял да бъде предан за игрище по петанк.

Доволен съм, че хората към този момент не имат вяра на подправената информация, че федерацията по петанк е желала площта ма целия “Кафез ”, написа Георгиев във Facebook. И изрече удовлетворение, че на срещата с жителите са пристигнали представтели на всички политически партии.

 

Ето и цялата му обява:

 

Благодаря на стотиците жители на " Хиподрума ", с които се видяхме през вчерашния ден. Радвам се, че хората откликнаха на молбата ми за среща. Имаше страсти, безредици, само че и доста разсъдък.

 

В парк " Кафеза " бяхме с сътрудници от групата на ГЕРБ-СДС, от Демократична България и Българска социалистическа партия - всички, които внесохме предлагането за даване на 2.5 декара за създаване на стадиони на федерацията по петанк.

 

Чухме ясните претенции на жителите и другите им хрумвания за бъдещето на парка. Поех ангажимент за няколко неща:

 

Да бъде отдръпнат отчетът за игрищата за петанк;

 

Да се дават пари на регион " Красно село " за правене на план за облагородяване на парка с разнообразни спортни стадиони и детски площадки, според концепциите на хората от квартала;

 

Да бъде утвърден планът за определените от жителите спортни уреди след публично разискване с тях, проведено от районния кмет;

 

Да стартираме поетапно финансиране на обособените стадиони по ред, избран от жителите на “Хиподрума ”.

 

Предложих им в най-кратки периоди общинският съвет да прегледа проекта на основния проектант за целия парк, с който да защитим неговия статут и да премахнем даже и най-малките благоприятни условия за строителство на каквото и да било. Арх. Здравков е изготвил длъжностен Подробен устройствен план за опазването на целия парк и от 22 март 2022 г той отлежава на бюрото на предходния кмет на региона Росина Станиславова. Тя беше отстранена от поста преди 2 месеца. Новоизбраният кмет на арх. Русев към този момент е задвижил процедурата, за което му благодаря. Публично дадох обещание, че в случай че и той стартира да бави осъществяването, на който и да е от изброените задължения, да желая оставката му неотложно.

 

Общинските съветници от всички партии ще осъществим поетите обещания. Енергията на жителите, с които говорихме през вчерашния ден, ме стимулира за работа още по-силно.

 

Радвам се, че най-после всичко приключи с овации и вяра. Сега остава да свършим работа!

 

Наближават избори и занапред доста кандидат-спасители ще основават подправени вести от изтощение.
Доволен съм и, че хората към този момент не имат вяра на подправената информация, че федерацията по петанк е желала площта ма целия “Кафез ”. Те ясно споделиха, че не желаят политизиране и някой мераклия за популярност и власт да яхне идеята им. Благодаря, че не позволиха въпросът да се политизира. Така би трябвало да работят жителите и институциите.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР