Наближаваме пика на грипната вълна, а междувременно всякакви други вируси,

...
Наближаваме пика на грипната вълна, а междувременно всякакви други вируси,
Коментари Харесай

Най-добрите напитки за имунитет

Наближаваме пика на грипната вълна, а в това време всевъзможни други вируси, както и COVID-19, ни дебнат отвред. Именно в този момент имаме най-голяма потребност от разнообразни добавки и дребни трикове, с които да подсилим имунната система, с цел да успее дейно да се оправи със болестите в близост. Ето и кои са най-ефективните питиета за тази цел.
 Сладки картофи, карфиол, райска ябълка и храните за добър имунитет през зимата
Лекарството на нашата софра

Какво да ядем, с цел да сме здрави през зимата

Вода

Универсален асистент, без който организмът ни просто не може да действа. Именно водата сформира 60-70% от телесната маса. Имунната система, тъкмо както всички останали, я изисква, с цел да работи на цялостни обороти. А и когато тялото ни е обезводнено, това подкрепя растежа и развиването на всевъзможни бактерии и вируси.

Освен това водата в задоволителни количества подкрепя ефикасното усвояване на потребните субстанции, които одобряваме посредством храната. Подсилва и мукусните мембрани в носа и гърлото, които са атакувани първи от вируси и други болести, само че могат да работят и като ефикасна отбрана против тях.
 Снимка 625572

Водата е главен формиран детайл и на лимфната течност, която транспортира белите кръвни кафези до другите елементи на тялото и спомага за елиминирането на появили се възпалителни процеси. А разнообразни проучвания от последните години потвърждават, че хората, които не одобряват задоволително вода всеки ден, могат по-лесно да се заразят с COVID-19 при контакт с болен спрямо тези, които се хидратират задоволително.

Кефир

Ферментиралата млечна напитка има редица изгоди за здравето ни. Основната е пробиотичното й деяние, с което поддържа най-благоприятен баланс в чревната флора. А тя е директно свързана с имунната система. Освен това потвърждават, че има антибактериални, антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Чай от джинджифил и лимон

Тази ароматна и в действителност лековита напитка може да бъде нашето избавление, когато не се усещаме добре. Тя е богата е витамин С, който е мощен антиоксидант и пази клетките от оксидативния стрес. Той има и противовъзпалителни дейности и подкрепя защитните сили на организма, откакто към този момент сме се разболели. Джинджифилът пък съдържа над 100 биоактивни субстанции, които ни оказват помощ да се борим с гаденето и други неразположения.
 Снимка 443786

Сок от портокал или грейпфрут

Цитрусовите плодове са едни от най-верните другари на имунитета. Те съдържат витамин С и фолиева киселина, които подкрепят Т клетките на имунната система и имат противовъзпалителен резултат. Богати са и на витамин А, напомня Eat This, Not That.
 Доматите и може ли постоянната им консумация да е лек за високото кръвно налягане
Храната, която се оправя дейно с високото кръвно

Салатата става наложителна

Доматен сок

Освен на витамин С, той е богат и на ликопен, който освен се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система, само че и укрепва защитните сили на организма. Антиоксидантът каротеноид пък се бори с възпаленията. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР