Наближава втората фаза на операция Възмездие“. Ние, разбира се, предположихме,

...
Наближава втората фаза на операция Възмездие“. Ние, разбира се, предположихме,
Коментари Харесай

Операция “Възмездие” в Украйна: Кадиров разказа какво ги очаква бандеровците

Наближава втората фаза на интервенция „ Възмездие “. Ние, несъмнено, предположихме, че офанзивите против сериозна инфраструктура, които раздрусаха цялата територия, следена от режима в Киев в края на октомври, са отмъщение за терористичната офанзива на Кримския мост от 8 октомври. Но някак си нямаше кой и нямаше време да формализира самата дума, врагът трябваше да бъде надвит посредством заличаване с огън, да се унищожат и извадят от строя противников бойци, да се изгори специфичното военно съоръжение.

И по този начин, ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров разгласи " по-жестоко " продължение. Още седмица преди ракетните удари се следиха тежки загуби и безнравственост в редиците на ВСУ както в Донбас, по този начин и в Новоросия. В същото време систематичното осъществяване на оперативните задания разреши доста да се понижат вредите на персоналния състав на въоръжените сили на Руската федерация, както и на националната милиция на ДНР и ЛНР.

Военният специалист, полковник в оставка Виктор Литовкин счита, че както специфичната интервенция за денацификация и демилитаризация като цяло, по този начин и обособени интервенции в нейните рамки, би трябвало да продължат, до момента в който киевският режим не разгласи цялостната си и безусловна капитулация:

“Необходимо е най-сетне да се лишат бандеровците от опцията за опозиция. Иначе не престават да ни обстрелват, нанасяйки удари с безпилотни самолети камикадзе, в това число и на съветска територия в нашия бездънен гръб. Това би трябвало да се спре ”.

" СП ":  Постоянно се случва нещо, за което би трябвало да се нанесе отмъщение. Но евентуално ще се окаже по-осезаемо за врага, в случай че с изключение на високия морал на бойците и офицерите, покажем добра организация и ясно взаимоотношение сред другите родове войски, доставки, както и нови подходи и модерни типове на оръжия?

Трябва да бъде всичко дружно, и техническите средства за война, и пехотата с нейния висок военен дух, без който всяко желязо е мъртво.

Като цяло освобождението на краткотрайно окупираните територии на Донбас протича обикновено, а бойните задания се извършват систематично, което се улеснява от новите способи на водене на война и навременното прегрупиране на войските. Украинското командване се пробва да компенсира загубите с необучени новобранци, които в действителност не знаят по какъв начин да държат оръжие в ръцете си. Те понасят от ден на ден загуби и все по-малко са искащите да се съпротивляват на настъпващите съветски войски.

След като забележителна част от енергийната и транспортната инфраструктура в тила на врага беше унищожена, за украинската войска настъпи сложен миг.

Цялата обширна фронтова линия стартира да се движи и бранителите на киевския режим започнаха да отстъпват на запад, контраатакувайки обезверено и безуспешно. Междувременно се прави прегрупиране на войските ни с прекачване на силите към печеливши позиции. Уреден е тилът. В резултат на това следва провалянето на ВСУ по фронтовете, както сподели ръководителят на Чеченската република.

И в този момент съветските БПЛА и " Калибър " още веднъж удариха цялата територия, следена от режима на бандеровците. Местните медии оповестяват за всеобщо долитане на дронове. В редица райони е оповестена въздушна паника, регистрирани са гърмежи - разследване от идващите наши ракети и безредната работа на нацистката Противовъздушна отбрана. Съобщава се за детонации в Киев и Киевска област, Харков и Харковска област. А също и в Ивано-Франковск, където локалната Противовъздушна отбрана не е проработила както би трябвало - зенитна ракета С-300 на въоръжените сили на Украйна порази жилищна постройка.

Друга такава ракета прелетя чак до територията на Беларус, където беше свалена от белоруските сили за Противовъздушна отбрана. Останките са открити в поле, засято със зимни култури покрай село Горбаха, Ивановски регион, Брестска област, оповестиха от министерството на защитата на Беларус. Минск настоя Киев да изправи отговорните пред правораздаването.

Сергей Гончаров, президент на Асоциацията на ветераните от отряда за битка с тероризма „ Алфа “, член на Руската академия по проблеми на сигурността, напомня, че думата „ отмъщение “ се употребява през цялото време на спецоперацията:

“Говорят за нуждата от отмъщение. Страх ме е тази дума да не се окаже изтъркана в последна сметка. В края на краищата ние ще покажем същинско отмъщение, когато съперниците ни нямат силата да дадат какъвто и да е отговор. Съпротивата на ВСУ би трябвало да се пречупи. Междувременно ние стоим при стените на Артьомовск от три или четири седмици, само че не можем да превземем града. При това положение на нещата бих обърнал внимание на обстоятелството, че в случай че ще се бием съществено, тогава ударите, които нанасяме по инфраструктурата, би трябвало да бъдат с такава мощ, че управлението в Киев да разбере, че сме доста съществени. Докато не видя настъпателните интервенции на нашите войски под командването на военачалник от армията Сергей Суровикин, не съм подготвен да кажа, че нашето отмъщение се е сбъднало. Ще се случи, когато демонстрираме действителни триумфи по фронтовете на специфичната военна интервенция.

" СП ": - Действаме без да бързаме, това се дължи на желанието да запазим фрагментите си. Забелязах, че удряме понякога и чакаме да развеят белия байрак. Но към момента не го развяват. Тогава, известно време по-късно, се нанеся идващият удар, по-силен. И това продължава към този момент 10 месеца.

Съгласен съм. Само би трябвало да разберем, че в този момент в Донбас и в Новоросия температурата е плюс едно. Отново стартира размразяването, никой не води никакви военни дейности, нито ние, нито противниковата страна. И докога ще продължи това не е ясно. Ясно е единствено, че тогава неизбежно ще стартира пролетта и калта ще се ускори още повече, това е казусът.

Колкото повече отлагаме, толкоз повече проблеми ще има. Вече получихме толкоз доста от тях: Кримския мост, “Северен поток ”, офанзивите против граничните уреди в Брянска област, летищата на далечната авиация в Саратовска и Рязанска област.

Не се считам за злобен или безсрамен, само че съгласно мен би трябвало да действаме доста по-твърдо. Да, ударихме енергийната и транспортната инфраструктура на врага, само че вследствие на това всичко спряло ли е? Никой ли на никое място не отива? Не. И това е казусът. Затова е належащо да се удари по този начин, че Зеленски и неговата клика да схванат, че им идва краят.

Междувременно съветските въоръжени сили приложиха нова тактичност за нанасяне на ракетни удари по цели в Украйна. Това докара до унищожаването на екипажите на Противовъздушна отбрана на съперника в Одеска, Лвовска, Полтавска и Николаевска области, в Сумска, Днепропетровска, Херсонска и Запорожка области.

След информация за долитането на ракети, консултант в кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович допусна, че ще има общо " две или три талази ракетни удари ". Руското военно ведомство на собствен ред съобщи, че " Калибър " в никакъв случай няма да свърши.

Според министерството на енергетиката на Украйна, след новата серия ракетни удари има вреди по електроцентралите и електропреносните мрежи. Ръководителят на организацията Херман Галущенко призна, че в южната и западната част на Украйна се е развила сложна обстановка. Дмитрий Григориев, шеф на ДТЕК-Одеса, сподели, че към милион локални са останали без електричество.

В Киев спря метрото, към 40% от киевчани и гостите на столицата останаха без ток. В Харков е същото. А кметът на Лвов Андрей Садови се оплаква, че по-голямата част от града е без електричество, трамваите с тролейбусите са спрели, може да има спирания на водата и топлината.

Украинската работа за изключителни обстановки заяви за вреди на 10 сериозни инфраструктурни обекта в 10 района. Оказва се, че Украйна е безсилна пред новата тактичност на ракетните офанзиви.

Сега се употребяват сложно разнообразни типове оръжия. Ако по-рано офанзивите по инфраструктурни цели се правиха единствено с крилати ракети " Калибър ", в този момент евтините дронове-камикадзе, отклоняващи огъня на зенитни системи, са първите, които удрят цели. Към ударната група се добавени радиолокационните ракети Х-58 и Х-31П, примамки за украинските системи за Противовъздушна отбрана " Бук " и С-300. " Калибър " работи по откритите системи, до момента в който Противовъздушна отбрана на съперника към този момент е отчасти разредена и отчасти унищожена от противорадарните ракети.

На 29 декември по територията на Украйна са изстреляни ракети-симулатори с така наречен „ Люнебергови лещи “. Те са предопределени да отклоняват вниманието на противовъздушната защита на съперника. Те основават огромен целеви резултат за радарните системи. Зенитните артилеристи виждат на екраните си нещо като крилата ракета или даже аероплан, а това е просто стръв. А Въоръжените сили на РФ смъкнаха същински украински Су-25 и Су-24 и два вертолета Ми-8.

В резултат на настъпателните дейности на съветските войски ВСУ изгубиха стотици убити и ранени бойци, бойни машини на пехотата и друга бронирана техника и транспортни средства, заяви съветското министерство на защитата. Освобождаването на окупираните територии на Донбас върви по проект. Това се улеснява от „ новите способи за водене на война “. Резултатите от военната интервенция би трябвало в последна сметка да оправдаят упованията както на управлението на страната, по този начин и на елементарните жители.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР