Наближава времето, в което първите представители на поколението Z ще

...
Наближава времето, в което първите представители на поколението Z ще
Коментари Харесай

Бързо, към върха!

Наближава времето, в което първите представители на поколението Z ще завършат висшето си обучение и ще се включат в пазара на труда. Проучванията демонстрират, че доста от тези младежи се надяват на бързо нанагорнище на професионалната стълбица. Според анкета на InsideOut Development, към 60% от студентите от поколението Z имат желания да бъдат мениджъри, до момента в който цели 76% споделят, че не биха изчакали повече от 1 година, преди да получат покачване в работата.

За да стигнете допустимо най-бързо до върха на кариерната стълбици, би трябвало да положите огромни старания още от първия ден. Служителите, които демонстрират лидерски качества по време на изявлението за работа или при започване на своята кариера се трансформират във водещи претенденти за покачване, когато в компанията се открие нова позиция, споделя Вики Бракет, създател на „ Leadership Toolbox: 14 Strategies That Build a Chain Reaction of Success “.

Говорете като водач

Според Бракет, потреблението на верните думи и изречения може да ви помогне да се издигнете в очите на другите. Започнете да говорите като водачи, употребявайки термини, които Бракет разказва като „ мениджърски “ – „ стратегичен “, „ методичен “, „ осъществяване “. Възползвайте се и от образци, които ви показват в светлината на водачи. По време на изявлението за работа, Бракет поучава да кажете нещо от рода на „ Поех лидерска роля в създаването на стратегически проект за осъществяването на плана X ” или „ Под мое управление екипът създаде продукта Y ”.

Помогнете на останалите да реализират триумф

В допълнение към увереното държание, би трябвало да се стараете да помагате на другите да бъдат сполучливи. Подкрепете вашите сътрудници и ръководители като изпълнявате обещанията, които давате, и като отдавате заслуженото на хората от вашия екип, когато те реализират нещо в действителност значимо

„ Успешните бизнеси не стоят на едно място и точно водачите са тези, които са в основата на смяната. Бизнесът се нуждае от силова база – авторитетен човек, който да оказва помощ на другите “, споделя Бракет.

Когато говорите и се държите като лидер(без да звучите като егоманиак), вие печелите уважението на вашите сътрудници, прибавя тя.

Покажете отдаденост

Вземете в ръце нещата, които са под ваш надзор, споделя Брайън Бинке, президент и основен изпълнителен шеф на The Birmingham Group

„ Отидете на работа рано и си тръгнете късно. Не бъдете от тези чиновници, които непрекъснато си гледат часовника, чакайки да пристигна края на работния ден. Това е задоволително, с цел да ви сложи в 10-те % от най-отдадените чиновници, които бързо изпъкват над останалите “.

Погрижете се шефът ви постоянно да бъде показан в добра светлина

Разберете кои са целите на вашия началник и какви качества търси той в чиновниците си, след което положете нужните старания, с цел да станете специалисти в тези сфери, споделя Бинке.

„ В работата към 5% от дилемите са от действително значение, всичко друго е звук. Разберете какви са най-важните задачите пред вашата компания и работете по тяхното реализиране “, прибавя той.

Може да разберете кои са най-важните задания, като обърнете внимание на нещата, за които приказва най-вече вашият началник. Освен това, нищо не пречи да питате, в случай че не сте несъмнено. Шефът ще ви насочи към това, върху което би трябвало да фокусирате най-голямата част от вашето внимание.

Поемете премислени опасности

Не се опасявайте да споделяте вашето мнение и да давате хрумвания. Компаниите правят оценка младите водачи по склонността им да поемат добре премислени опасности, споделя Диджей Паони, президент на SAP North America.

„ Служителите, които поемат самодейността против статуквото са от основно значение за нововъведението. Не по-малко значимо е фирмите да овластяват тези хора и да вършат по този начин, че гласовете им да се чуват. Бъдещите водачи са тези, които имат визията, ентусиазма, пристрастеността и упоритостта да оферират нови хрумвания и да работят по тяхното реализиране “, прибавя той.

Изградете мрежа от контакти

Компаниите правят оценка капацитета на бъдещите водачи съгласно метода, по които те се взаимодействат с останалите, споделя Паони.

„ Тези, които си построяват мрежа от контакти в границите на организация, предизвикват съдействието и търсят препоръки от по-опитните от тях, са видът хора, които могат да бъдат водач “, твърди той.

Бъдете търпеливи

Правилният миг за идната стъпка във вашата кариера е друг във всяка промишленост и компания.

„ При по-малките компании напредъкът може да бъде по-бърз, до момента в който при огромните изкачването на професионалната стълбица от време на време лишава сред 5 и 10 години. “, споделя БИнке.

Проверете по какъв начин стоят нещата в фирмите, към които сте са насочили, като прегледате профилите им в обществените мрежи и по особено в LinkedIn.

Когато започнете първата си работа с реалистични упования, кариерата ви ще тръгне по верния метод.

..........................

Стефани Воза за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР